Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКолишній Папа Бенедикт XVI вибачився за недостатню протидію насильству над дітьми

Раніше Бенедикт XVI став фігурантом справи зі священиками-педофілами

Колишній Папа Римський Бенедикт XVI вибачився за недостатню протидію щодо випадків сексуального насильства над дітьми в католицькій церкві. Водночас він заявив, що не був причетний до злочинів. Про це йдеться в листі Бенедикта XVI, повідомляє The Washington Post.

«У католицькій церкві я мав великі обов’язки. І ще більше болю мені завдають усі випадки насильства і помилки, які були вчинені в різних місцях за мого перебування на престолі», – ідеться в листі.

Так колишній Папа Римський відреагував на розслідування юридичної фірми Westpfahl Spilker Wastl (WSW) про випадки сексуального насильства в архієпархії Мюнхена і Фрайзінга в період з 1945 по 2019 рік.

Розслідування показало, що 1670 священнослужителів в країні вчинили в тій чи іншій формі сексуальне насильство щодо понад 3600 неповнолітніх в період з 1946 по 2014 рік. Бенедикт XVI знав про священиків, які чинили насильство над дітьми, поки він був архієпископом Мюнхена з 1977 до 1981 року.

У своїй 82-сторінковій відповіді юристи колишнього Папи Римського заявили, що це твердження не відповідає дійсності: «На посаді архієпископа кардинал Ратцінґер [Бенедикт] не був причетний до будь-яких покривань насильства».

У листі Бенедикт XVI визнав, що міг припуститися «прикрих помилок» в розслідуванні насильства над дітьми. «Я можу лише висловити всім постраждалим сексуального насильства свій глибокий сором, мій глибокий жаль і моє сердечне прохання про прощення», – написав він.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.