Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Сальвадорі жінку звільнили після 10 років ув’язнення за аборт

З 1998 року в країні заборонені аборти за будь-яких обставин

У Сальвадорі жінку звільнили з в’язниці через 10 років після того, як її звинуватили в перериванні вагітності в країні, де за будь-яких обставин заборонені аборти. Про це пише The Guardian.

У червні 2011 року в Елсі, 28-річної матері-одиначки, стався викидень. Вона звернулася до лікарів, але замість медичної допомоги її заарештували за підозрою в перериванні вагітності. Після судового розгляду жінку визнали винною та засудили за вбивство за обтяжувальних обставин із вироком у 30 років позбавлення волі.

«Ми святкуємо звільнення Елсі з в’язниці після 10 років за ґратами. Її вирок у 30 років за вбивство за обтяжувальних обставин закінчився. Судовий процес був зіпсований порушеннями, він не поважав її процесуальні права, не поважав презумпцію невинуватості, її негайно затримали», – сказала Морена Еррера, президентка Громадської асоціації з декриміналізації абортів.

З грудня 2021 року Елсі стала п’ятою жителькою Сальвадору, яку звільнили після ув’язненення за аборт.

У 1998 році в Сальвадорі заборонили аборт за будь-яких обставин, навіть у випадках, коли існує небезпека для здоров’я матері чи дитини. Хоча максимальне ув’язнення за аборт становить вісім років, звинувачення зазвичай висуваються за «вбивство за обтяжувальних обставин», яке передбачає покарання до 50 років.

Директорка Центру рівності жінок Пола Авіла-Гільен закликала президента Сальвадору Наїба Букеле «звільнити всіх інших невинних жінок», яких позбавили волі за подібних обставин.

Фото: MsMagazine

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.