Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІлюстраторка Анна Сарвіра створила серію робіт про тривожність українців для MoMa

Українська художниця відтворила переживання людей

Українська художниця Анна Сарвіра створила серію ілюстрацій для нью-йоркського музею сучасного мистецтва Museum of Modern Art (MoMA), які відтворюють нинішній тривожний стан жителів України.

«Місто почувається напруженим і тривожним. Можливо, через розмови: люди говорять про набори для виживання, бомби та російські війська. Або, можливо, через вираз обличчя: ви можете побачити тривогу в очах людей. Напевно, найдивніше, що ми тут відчуваємо, – це нездатність планувати майбутнє. І це очікування чогось жахливого попереду, мабуть, і є найбільш виснажливим», – поділилася Сарвіра із MoMA.

Ілюстрації починаються з написів: «Місяць тому моя колега поставила мені незручне питання, яке я намагаються ігнорувати: що мені слід планувати в разі війни?» Зрештою героїня розмірковує, чи потрапить до бомбосховища, і намагається підслухати, як нинішню ситуацію обговорюють інші люди. «В усіх книжках про війну, які я читала, люди виживали, бо їм пощастило. Сподіваюся, мені пощастить. Усім нам», – написано в заключній ілюстрації.

Анна Сарвіра – українська художниця, дизайнерка, ілюстраторка дитячих книжок і кураторка клубу ілюстраторів Pictoric. У 2017 році Сарвіра ввійшла до списку 75 найкращих ілюстраторів світу під час Bologna Children's Book Fair. Художниця створювала ілюстрації для Coca-Cola, UNICEF, British Council і багатьох інших.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.