Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниChanel і Saint Laurent спільно виступили проти плагіату в індустрії моди

Після інциденту брендів через схожі твідові костюми

Chanel і Saint Laurent випустили спільну заяву про те, що мають намір боротися з плагіатом у фешн-індустрії. Про це повідомляє журнал WWD.

Будинки моди заявили про готовність об’єднати зусилля для захисту інтелектуальної власності французьких люксових брендів. «Французькі будинки моди є невід’ємними елементами спадщини Франції. Їх творчість, майстерність і здатність надихати мільйони людей у всьому світі глобально розширюють вплив французької промисловості. Ми повинні захищати справжню креативність і винахідливість від паразитичних компаній, бізнес-моделі яких спираються на плагіат і підроблення», – ідеться в оголошенні.

Зазначається, що в Chanel спростували зв’язок між заявою та звинуваченнями в плагіаті, які 9 місяців тому висловив президент фешн-напряму Chanel Бруно Павловські в бік Saint Laurent. Тоді він розкритикував будинок моди через твідові костюми, що стали частиною осінньої колекції бренда. На думку Павловські, ті були занадто схожі на культові дизайни Chanel.

«Як сумно бачити, що такий бренд паразитує на іншому. Saint Laurent – чудовий бренд. Це ганьба не писати власну історію й натомість використовувати чужу, – сказав Бруно Павловські в інтерв’ю для WWD. – Але клієнтів не обдуриш. Вони самі вирішать, хто робить найкрасивіші твідові жакети».

Незважаючи на слова Павловські, у своїй заяві бренди підкреслили, що «обидва будинки моди пов’язані між собою та, якщо це буде доречно, підтримають один одного, захищаючи творчість від «паразитарного ведення бізнесу».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.