Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВолодимир Зеленський відповів на другу петицію щодо ратифікації Стамбульської конвенції

Президент зауважив, що його позиція залишилася незмінною

Президент України Володимир Зеленський відповів на другу петицію з вимогою ратифікації Стамбульської конвенції Ради Європи про запобігання домашньому насиллю та насильству стосовно жінок. 

Наприкінці січня петиція з вимогою внести законопроєкт про ратифікацію Стамбульської конвенції до Верховної Ради України вже вдруге набрала понад 25 тисяч необхідних підписів. Її ініціювала Олена Шевченко та громадська ініціатива «Марш жінок».

Зеленський зауважив, що його позиція щодо підтримки приєднання України до Стамбульської конвенції лишається незмінною та згадав попередню петицію, яка також набрала необхідну кількість підписів для розгляду.

«Моя позиція як глави держави щодо необхідності приєднання України до цієї Конвенції принципова й незмінна. Зокрема, 5 червня 2020 року я підтримав електронну петицію із закликом ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, відому також як Стамбульська конвенція», – заявив Зеленський.

У грудні 2021 року в Офісі Президента повідомили, що Зеленський підтримав ратифікацію Україною Стамбульської конвенції. Тоді в заяві додали, що завершують підготовку до подання відповідного проєкту закону на розгляд Верховної Ради.

«Наразі Міністерству закордонних справ України запропоновано допрацювати пакет документів щодо ратифікації Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами для подальшого внесення у встановленому порядку на розгляд глави держави разом із проєктом відповідної заяви з урахуванням наявної міжнародної практики. Після завершення цих процедур я буду готовий внести на розгляд Верховної Ради України цей законопроєкт у порядку законодавчої ініціативи», – ідеться у відповіді президента.

Фото: Марш жінок

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.