Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Кувейті військовослужбовицям дозволили виконувати бойові завдання

Однак носити зброю їм не можна

Жінкам в армії Кувейту дозволили виконувати бойові завдання, але з дозволу чоловіка-військового. До того ж їм заборонили самостійно носити зброю. Про це пише The Guardian.

Активісти описали це рішення як «один крок уперед, два назад» після того, як Міністерство оборони також вирішило, що жінки в Збройних силах, на відміну від цивільних, мають покривати голову.

«Я не знаю, чому існують такі обмеження для вступу в армію, – сказала Гадер аль-Хашті, спортивна вчителька та членкиня жіночого комітету Кувейтської футбольної асоціації. – У нас є багато жінок, які працюють у всіх сферах, включно з поліцією».

Виконувати бойові завдання жінкам дозволили ще в жовтні, проте обмеження ввели після того, як Міністра оборони допитав депутат-консерватор Хамдан аль-Азмі. Він стверджував, що наявність жінок у бойових ролях «не відповідає жіночій природі».

Голова Кувейтського жіночого культурного та соціального товариства Лулва Салех аль-Мулла сказала, що обмеження міністерства є дискримінаційними й неконституційними та заявила, що може подати в суд з боку організації.

Суспільство в Кувейті вважається одним із найбільш відкритих у Перській затоці. Кувейтські жінки отримали право голосу у 2005 році, вели активну діяльність в уряді та парламенті, однак вони слабко представлені в обох установах.

Нещодавно ми розповідали, що в Кувейті також скасували статтю Кримінального кодексу, яка передбачала покарання за «наслідування» протилежної статі.

Фото: DBP News

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.