Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«В Україні течуть ріки крові та сліз». Папа Римський сказав, що йде війна, а не «військова операція»

І відправив до України двох кардиналів

Папа Римський Франциск заявив, що Україна потерпає не від «спеціальної військової операції», а від війни. Про це пише Reuters.

«В Україні течуть ріки крові та сліз. Це не просто військова операція, а війна, яка сіє смерть, руйнування та нещастя», – сказав Папа Франциск у своєму недільному зверненні.

Водночас Папа Римський не звинуватив публічно росію за вторгнення, а повторив свій заклик до миру, переговорів і створення гуманітарних коридорів.

Також він заявив, що два римо-католицькі кардинали вирушили в Україну, щоб допомогти тим, хто цього потребує. Окрім цього, Папа Римський відзначив роботу журналістів, які висвітлюють події в Україні.

Як зазначає видання, на недільний виступ Папи зібралося набагато більше людей, ніж зазвичай. Деякі з них тримали різнокольорові прапори миру, а також прапор України.

Посол України у Ватикані Андрій Юраш відзначив слова Папи Римського. «Я дуже, дуже радий, що він це сказав. Навіть якщо Папа не сказав слово «росія», усі у світі знають, хто є агресором, який вторгся до нас і розпочав цю неспровоковану війну», – сказав він.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.