Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Польщі набув чинності закон про переселенців з України. Що він передбачає

Документ підписав президент Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, який регламентує умови перебування в країні переселенців з України. Про це повідомляє Onet.pl.

Документ гарантує законність перебування в Польщі громадян України, а також членів їхніх сімей, які не мають українського громадянства. Це стосується тільки тих українців, які поїхали до країни після початку російського вторгнення 24 лютого.

Українці зможуть законно перебувати в країні 18 місяців. За 9 місяців перебування переселенці зможуть подати заяву на тимчасове проживання терміном на 3 роки.

Окрім цього, українці зможуть легально працевлаштуватися, отримати доступ до безкоштовної медицини. Українські учні та студенти матимуть змогу продовжити навчання в школах та університетах. Також легальним буде перебування дітей, народжених у Польщі українками, які залишили дім через війну.

Закон передбачає, що українські переселенці отримають одноразову фінансову допомогу в 300 злотих (2 100 гривень) на особу.

Полякам, які нададуть українцям житло та харчування, виплачуватиметься допомога а приблизно 1,2 тисячі злотих на місяць (близько 8,5 тисяч гривень). Максимально її виплачуватимуть 60 днів.

Також закон посилює кримінальну відповідальність за торгівлю людьми та сутенерство.

Фото: Facebook/Andrzej Duda

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.