Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїні забороняли вийти на церемонію закриття Паралімпіади-2022 у масках зі словом «мир»

«Мир – це політика, як виявилось, друзі»

Представникам паралімпійської збірної України не дозволяли вийти на церемонію закриття Ігор у Пекіні у масках зі словом «мир». Про це пише Суспільне.

Церемонія закриття Зимової Паралімпіади-2022 відбулася у неділю, 13 березня. Керівниця пресслужби Національного паралімпійського комітету України Наталія Гарач повідомила, що українським паралімпійцям не дозволяли вийти на церемонію закриття у спеціальних масках з написом «мир». Крім того, Україна була відсутня на презентаційному відео.

«Ми готувались до цього дня теж, попри те, що нас ретельно обшуковували, тут це вже стає поганою звичкою. Ми одягли ці маски, на яких лише одне слово – мир! Та раптом прибігло море людей і «попросили» нас їх зняти. Ніяких політичних заяв, нам тут заявили. Мир – це політика, як виявилось, друзі», – зазначила Гарач.

Українські паралімпійці все ж змогли вдягнути ці маски на церемонію закриття. Вдалося це під час того, як з українським прапором вийшов параатлет Віталій Лук'яненко.

Нагадаємо, на Паралімпіаді-2022 в Пекіні українська збірна отримала рекордні 29 медалей та посіла 2 місце в загальному медальному заліку.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.