Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСтуденти Гарварду за 3 дні запустили сайт для українських переселенців

19-річний Аві Шифман захотів допомогти українцям, які залишають дім

Студенти Гарвардського університету Аві Шифман і Марко Бурштейн за 3 дні розробили та запустили сайт для українських переселенців. Про це пише The Washington Post.

19-річний Шифман, який називає себе «інтернет-активістом», спостерігав за війною росії проти України й вирішив надати допомогу українцям, які змушені залишати свій дім.

«Я пішов із другом на акцію солідарності з Україною в парку Бальбоа, де люди тримали плакати «Зупиніть путіна» й українські прапори. І я подумав, що це чудово для кількох сотень людей у Сан-Дієго, але це насправді нічого не робить. Це просто невелике шоу, яке чудово виглядає в Instagram, але в дійсності не допомагає людям в Україні», – поділився студент.

Тоді Аві звернувся до 18-річного Марко Бурштейна й запропонував розробити простий сайт, який буде пов’язувати переселенців із людьми, які готові надати їм житло.

За кілька днів студенти запустили Ukraine Take Shelter, що допомагає українцям знайти житло в різних країнах і додати інформацію, як-от: кількість людей, чи є люди з інвалідністю, чи є домашні улюбленці й подібне.

Розробивши свій перший вебсайт у початковій школі, Шифман протягом багатьох років удосконалював свої навички. На початку пандемії COVID-19 він створив один із перших і найбільших сайтів для відстеження коронавірусу в усьому світі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.