Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ ЗСУ повідомили, що наразі немає потреби для призову жінок

Жінок не мобілізують без їхньої згоди

Наразі немає потреби для призову жінок, які перебувають на військовому обліку. Про це заявив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Горбач наголосив, що у воєнний час жінки, які перебувають на військовому обліку, можуть бути призвані у військові частини на службу, але наразі такої необхідності немає.

«В окремих випадках вони можуть бути мобілізовані за найбільш дефіцитними спеціальностями: медичні, зв’язок, обчислювальна техніка, радіоелектроніка тощо. Але слід зауважити, що станом на сьогодні жодна жінка не була мобілізована без її згоди», – сказав полковник.

За словами Горбача, комплектування військових частин відбувається насамперед завдяки резервістам першої черги, а також резервістам, які уклали контракт про проходження військової служби у військовому резерві. Люди, які раніше не проходили військову службу, але підлягають мобілізації, в обов’язковому порядку направляються до навчальних центрів ЗСУ, і лише після цього їх скеровують у бойові військові частини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.