Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧехія знаходиться на межі прийняття переселенців – прем’єр-міністр Фіала

До Чехії виїхало приблизно 270 тисяч українців

Прем’єр-міністр Чехії Петер Фіала заявив, що країна знаходиться на межі кількості українців, яку вона може прийняти без особливих проблем. Про це повідомляє Ceske Noviny.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну до Чехії виїхало приблизно 270 тисяч українців. Більшість новоприбулих – жінки та діти. За словами прем’єр-міністра Петера Фіала, Чехія наразі є однією з країн, яка найкраще справляється з міграційною хвилею, однак тепер країну чекає більш складна ситуація.

«Треба визнати, що ми на самій межі того, що можемо прийняти без особливих проблем», – сказав прем’єр-міністр.

Він зазначив, що Чехія є однією з цільових країн для прибуття переселенців, а також однією з країн, яка найкраще справляється з хвилею міграції. За словами прем'єр-міністра, у Чехії найбільше зареєстрованих переселенців з України.

За його словами, Чехія повинна продовжувати вживати заходів, які допоможуть контролювати подальшу кількість прибулих. Він згадав про майбутні зміни до законів, які регулюють візи, безпеку, освіту та працевлаштування українців, які вимушено покинули країну.

Наразі вже понад 3 мільйони українців залишили територію України після вторгнення рф, таку статистику оприлюднили в ООН. Нині найбільшу кількість українців прийняла Польща – майже 2 мільйони осіб.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.