Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄвросоюз не запроваджуватиме квоти на розподіл біженців з України

Єврокомісарка Ілва Йоганссон розповіла про можливий розподіл біженців у ЄС

Шведська політикиня і єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон розповіла, що Європейський Союз має бути солідарним у прийомі українських біженців і що ЄС не запроваджуватиме обов’язкові квоти на їх розподіл по країнах блоку. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на ERR.

Під час інтерв’ю Йоганссон прокоментувала можливе застосування механізму розподілу біженців у ЄС.

«Ми створили платформу солідарності. Єврокомісія зустрічається з урядами двічі на тиждень та обговорює ситуацію. Країни-члени можуть повідомляти, скільки людей вони можуть прийняти. Інші країни-члени повідомляють, чого вони потребують. Це новий підхід до ситуації без обов’язкових квот. Ми маємо його розвивати. У понеділок [21 березня – ред.] пройде ще одна позачергова зустріч міністрів внутрішніх справ, і я сподіваюся, що ми й надалі працюватимемо в межах такого підходу», – сказала Йоганссон.

Політикиня наголосила на безпрецедентній ситуації з боку країн-членів і громадян ЄС щодо українських воєнних біженців.

«Ми не мали такої кризи з Другої світової війни. Тому, певна річ, це виклик. Але найкращий спосіб справлятися з такими викликами – це співпраця. Але нам також слід співпрацювати і з третіми країнами, які готові стати частиною рішення та прийняти українських біженців: Канадою, США та Великою Британією», – зауважила єврокомісарка.

Також Йоганссон поділилася, що вражена «безпрецедентним прийомом біженців народами Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини, Чехії та Естонії, демонстрацією солідарності на місцевому та регіональному рівні, а також тим, що було зроблено некомерційними організаціями, волонтерами й урядами».

«Ми бачимо, як держави-члени Євросоюзу приймають людей так, як ми ніколи раніше не бачили. Кількість людей, які прибули до Польщі менше ніж за чотири тижні, перевищує кількість біженців, прийнятих усім Європейським Союзом за два роки 2015–2016», – повідомила Йоганссон.

Водночас єврокомісарка зауважила, що з урахуванням кількості внутрішньо переміщених осіб в Україні, Євросоюзу треба готуватися прийняти ще мільйони людей, які залишають дім через війну.

фото: Ismail Ferdous 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.