Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Колорадо створили притулок-ранчо з альпаками для представників ЛГБТ

Воно називається «Незломлений єдиноріг»

У штаті Колорадо, який знаходиться в центральній частині США, створили притулок-ранчо для представників ЛГБТ-спільноти. Про це пише Vice.

На ранчо, яке називається «Незломлений єдиноріг» (Tenacious Unicorn), живуть альпаки. Початкова мета цього місця – надати роботу й прихисток для представників ЛГБТ, а також дати їм відчути, що вони потрібні. У притулку використовують виключно сонячну й вітрову енергію. Крім того, на ранчо живе близько 100 альпак, а також качки й вівці.

Ідея створити ранчо-притулок виникла в транссексуалок Пенелопи Лог, Кетрін Гіббс і Дженніфер Редфорд після президентських виборів у США в 2016 році. Тоді засновники ранчо побоювалися, що нова влада негативно ставитиметься й не захищатиме представників ЛГБТ.

«Щодня я контактую з трьома новими людьми, які відчайдушно потребують житла з різних причин, переважно пов’язаних з пандемією», – сказала співзасновниця ранчо Пенелопа Лог. Вона також розповіла, що з дитинства вчилася працювати на фермі, у 14 років хотіла розповісти про свою ідентичність, але побоялася реакції суспільства. Опісля Лог шість років служила в армії, яку тепер вважає «токсичним середовищем», і лише у віці 36 років здійснила камінг-аут як трансжінка.

Лог також розповіла, що передусім робочі місця на ранчо надають транссексуалам, яким особливо складно знайти роботу під час пандемії коронавірусу. Щоб покрити витрати ранчо, резиденти продають шерсть альпак на Etsy. Також вони збирають кошти на платформі GoFundMe, аби побудувати житло для нових гостей притулку.

Обкладинка / Фото: Tenacious Unicorn Ranch

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.