Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГлава МЗС Греції планує супроводжувати гуманітарну місію до Маріуполя

Він уже повідомив про це українську та російську владу

Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас заявив, що прагне очолити гуманітарну місію до блокованого російськими військами Маріуполя. Про це повідомляє Ekathimerini.

Дендіас зазначив, що у пріоритеті Греції – захист мирних жителів та етнічних греків, які проживають у Маріуполі. Про свої плани міністр вже повідомив українську та російську владу.

«Я маю намір особисто очолити цю допомогу», – заявив він після зустрічі з генеральним консулом Греції в Маріуполі Манолісом Андрулакісом, останнім дипломатом ЄС, який цього тижня покинув місто.

Дендіас координуватиме свою діяльність з Червоним Хрестом.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував повідомлення міністра про намір долучитися до гуманітарної місії до Маріуполя.

«Я вдячний міністру закордонних справ Греції, який першим серед європейських офіційних осіб вирішив підтримати роботу наших гуманітарних коридорів у Маріуполь, щоб урятувати наших людей із міста й довезти туди гуманітарний вантаж, дуже важливий для кожного і кожної», – сказав Зеленський.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну в Маріуполі загинуло щонайменше 10 етнічних греків, кілька отримали поранення. За даними грецького уряду, понад 150 громадян Греції, екіпажів суден та етнічних греків були евакуйовані з регіону.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.