Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВійськовій медикині Катерині Ступницькій посмертно присвоїли звання Героя України

Ступницька рятувала життя на передовій з 2014 року

Військовій медикині Катерині Ступницькій з Волині посмертно присвоїли звання Героя України. Про це повідомило Міністерство оборони України.

У повідомленні зазначили, що Ступницька була військовою медикинею з 2014 року. Як повідомляє «Конкурент», Катерина закінчила Дубенський медичний коледж. Першим місцем її роботи став ФАП у селі Даничеві, потім вона пішла в армію. У неї був підписаний контракт. До повномасштабного вторгнення Катерина була на передовій кілька разів, але з нетривалими відпустками. У вересні минулого року вона продовжила контракт ще на рік. Медикиня загинула 10 березня.

«З 2014 року сержант Катерина Ступницька на передовій неодноразово рятувала життя захисників і захисниць України. 19 березня 2022 року Катерині Ступницькій присвоєно звання Героя України (посмертно). Вічна пам’ять і вічна слава Героям!» – зазначило Міноборони.

Раніше Президент України Володимир Зеленський уперше присвоїв жінці звання Герой України посмертно. Нею стала військова медикиня Інна Дерусова, яка загинула від артилерійського обстрілу російських військ, надаючи допомогу пораненим військовим.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.