Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПсихологіяЯк жінки та чоловіки реагують на проблеми в стосунках – дослідження

А також як це впливає на їхнє сексуальне життя

Група вчених Університету Юти в США провели дослідження щодо рівня емоційності партнерів у складних й конфліктних ситуаціях. Головним фокусом їхньої роботи була різниця емоційної поведінки чоловіків та жінок і те, як це впливає на сексуальне життя пари.

Учені проаналізували дані організації з планування сім’ї Flourishing Families Project з 2007 по 2011 роки. У дослідженні взяли участь 334 гетеросексуальні пари. Усі вони разом виховували спільних дітей.

Виявилося, що чоловіки та жінки по-різному реагують на проблеми в стосунках. Коли жінки не задоволені взаєминами, їм властиво проявляти емоції та говорити про те, що їх не влаштовує. А от чоловікам, навпаки, притаманна відстороненість та емоційна стриманість.

Реакції хоч і різні, проте однаково впливають на сексуальне життя, зменшуючи потяг і бажання.

Водночас дослідники впевнені, що підвищена емоційність й стриманість – це лише одні з можливих проявів незадоволеності стосунками.

Учені зазначають, що подолати труднощі можна завдяки правильній взаємодії одне з одним. Передусім варто усвідомлювати різницю реакцій на спільну проблему. Дослідники радять не просто говорити про причини конфлікту, а пояснювати партнеру, чому це має такий вплив.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.