Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПсихологіяУтрата батьком роботи впливає на успішність дитини в школі – дослідження

Все залежить від атмосфери в сім'ї

Утрата роботи батька може негативно впливати на успішність дітей у школі. Такого висновку дійшла науковиця Дженіфер Руїс-Валенсуела у своєму дослідженні щодо впливу безробіття після економічної кризи 2008 року на стан сім’ї.

Науковиця провела опитування серед 358 батьків із дітьми від 3 до 16 років. Батьків просили вказати інформацію щодо роботи в період кризи 2008-го. Пізніше Руїс-Валенсуела порівняла відповіді зі шкільними записами їхніх дітей із 2008-го по 2012-й.

Виявилосья: що довшим був період безробіття батька, то гіршими ставали оцінки дітей. У середньому успішність падала на 15%. Результати також показали, що втрата роботи матері менше вплинула на успішність.

Дослідниця впевнена, що на дітей впливає не саме безробіття чи факт утрати роботи, а емоційне напруження, яке зростає в сім’ї після таких подій.

І хоча в досліджені йшлося про наслідки кризи 2008 року, на думку вченої, пандемія COVID-19 може також негативно впливати на дітей, чиї батьки втратили роботу в цей період.

«У багатьох країнах світу обмеження, уведені для боротьби з пандемією, призвели до значної втрати робочих місць. Це може потенційно вплинути й на успішність дітей у школі. Особливо в тих країнах, де навчальні заклади все ще залишаються закритими», – пояснила дослідниця.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.