Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Психологія«Надії більше немає?». Що робити, коли опускаються руки

Пам’ятка від команди Upgrade

На жаль, війна – це не те джерело стресу, яке зникає за кілька хвилин або годин. Саме тому в якийсь момент починають опускатися руки, не хочеться нічого робити, а перемога здається надто далекою та недосяжною. З’являється так звана вивчена безпорадність, коли ви робите багато, а результату не бачите.

Команда Upgrade зібрала кілька важливих думок, які варто тримати в голові, якщо ви матимете такі відчуття.

1. Так буде незавжди

Зараз може з’являтися відчуття, що проблема більша за вас, а виходу не видно, проте варто не забувати, що це однаково не назавжди й матиме свій логічний кінець рано чи пізно.

Зараз нам дуже потрібен оптимізм: він дає сили рухатися далі та продовжувати бути корисними країні.

2. Не все так погано

Зараз великий потік поганих новин, але й серед них трапляються хороші. Варто нагадувати собі, що насправді ситуація не повністю жахлива, що у вас, наприклад, ще є їжа й вода, що близькі в безпеці або принаймні виходять на зв’язок, можете подивитися відео того, як нас підтримує світ.

3. Можна відчувати все

Зараз будь-яка реакція нормальна. Можна злитися, плакати, лежати й нічого не робити, іноді радіти, турбуватися про когось або завзято працювати. Дозвольте собі відчувати те, що відчувається, і не звинувачуйте себе ні в чому. Та іноді, коли дуже погано, згадуйте й про перший пункт.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.