Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СексЄ питання. Як працює оргазм під час сну?

Є питання. Як працює оргазм під час сну? 
 — Секс на Wonderzine

Без будь-яких зусиль

Чи можна отримати оргазм під час сну? Так, і це абсолютно нормальне явище для чоловіків і жінок. Спробували розібратися, чому та як може виникати оргазм під час сну.

У кого трапляється оргазм уві сні?

Дослідження вказують, що досвід оргазму уві сні мають 37% жінок, що менше у порівнянні зі статистикою «вологих снів» у чоловіків – їх мали 83%. «Коли в чоловіків трапляється оргазм уві сні, ми можемо це візуально бачити (через полюції – ред.). У жінок це не так очевидно й індивідуально. Зокрема, якісь жінки прокидаються від такого оргазму, а деякі – ні», – розповідає гінекологиня Оксана Негрич.

Як це відбувається?

Щоб дослідити фізіологію такого явища, під час одного дослідження вивчали кровонаповнення статевих органів, серцебиття та частоту дихання жінки, яка отримувала оргазм під час сну. Її серцебиття збільшилося з 50 до 100 ударів на хвилину, дихання – з 12 до 22 вдихів за хвилину, також вона мала відчутне збільшення притоку крові. Тобто оргазм не був відповіддю на якусь стимуляцію, а прогенерувався її мозком.

«Здається, під час сну мозок може вмикати всі системи, які беруть участь в отриманні оргазму», – кажуть автори книжки The Orgasm Answer Guide. Зокрема, вони наводять приклади жінок із травмами спинного мозку, «які не мають нервових зв’язків між статевими органами та мозком», і мають досвід оргазму уві сні.

«У жінок оргазм – це не лише фізіологічний, а й психологічний процес. Тому під час швидкої фази сну можуть активуватися відповідні центри головного мозку, особливо якщо сняться еротичні сни. Тобто може впливати візуальна стимуляція – сон, але допомагає й те, що організм жінки в цей час розслаблений», – пояснює Оксана Негрич.

Психологічні чинники можуть відігравати роль у цьому питанні, підтверджує психіатриня Лія Ліс. Через це досвід оргазму під час сну мають чоловіки та жінки, які не можуть отримати його у свідомому стані через психологічні труднощі (страх, сором, тривожність).

З чим пов’язують його виникнення?

«Інколи досвід такого оргазму пов’язують із тривалим періодом утримання від сексу чи зі статевим дозріванням. А також із вагітністю: тоді в жінки відбувається коливання гормонів, змінюється кровонаповнення статевих органів», – розповідає Негрич.

Також є припущення, що сон на животі може сприяти появі оргазму. Його підтверджує дослідження 2012 року, в якому йдеться, що ті, хто сплять на животі, отримували стимуляцію від ліжка та простирадла. «Але не можна спрогнозувати та сказати, що, якщо жінка подивиться на ніч еротичні фільми й буде спати на животі, то в неї точно станеться оргазм. Усе суто індивідуально», – підсумовує гінекологиня.

Текст

Софія Пилипюк

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.