Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СексДослідження: чи впливає перегляд порно на задоволення від стосунків

Дослідження: чи впливає перегляд порно на задоволення від стосунків — Секс на Wonderzine

І як порно пов’язане із сексуальним життям

Перегляд порнографії не шкодить сексуальному задоволенню в стосунках. Такі результати нового дослідження науковців Квебецького університету, пише PsyPost. Учені намагалися зрозуміти, як порно пов’язане із сексуальним задоволенням.

Дослідження проводили з 77 одностатевими парами та 170 гетеросексуальними парами, які щодня записували дані про задоволеність стосунками, сексуальний потяг, сексуальну активність і перегляд порно протягом 35 днів.

За результатами, принаймні один раз за 35 днів порно дивилися 97 % чоловіків-геїв, 76 % чоловіків і 40 % жінок у гетеросексуальних стосунках і 57 % жінок-лесбійок.

Дослідники встановили, що перегляд порнографії пов’язаний із сексуальним бажанням і сексом того ж дня, але не пов’язаний із загальним задоволенням від стосунків.

«Ці результати кажуть про те, що ми повинні бути обережними, перш ніж дійти висновку, що використання порнографії є ​​причиною труднощів пар», − сказала авторка дослідження Марі-П’єр Вайянкур-Морель.

Серед жінок перегляд порно позитивно впливав на сексуальне бажання та сексуальну активність, а серед гетеросексуальних чоловіків це не було пов’язано з тим, що їхня партнерка мала менший сексуальний потяг. Водночас серед гомосексуальних чоловіків перегляд порно, навпаки, підвищував шанси на сексуальну активність у стосунках.

«Використання порнографії стало важливою темою, яка до цього часу поляризувала громадську думку, але важливо, щоб кожна пара вирішила, чи можна використовувати порно в їхніх стосунках і проговорити це», − підкреслила авторка дослідження.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.