Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СексЩо потрібно знати про анальний секс. З чого почати та як отримати задоволення

Що потрібно знати про анальний секс. З чого почати та як отримати задоволення — Секс на Wonderzine

Для новачків і не тільки

У рубриці «Ні, не соромно» ми даємо відповіді на запитання, які незручно обговорювати вголос. У цьому матеріалі секс-просвітниця Соня Телечкун розповідає про те, як підготуватися до анального сексу, з чого почати та як зробити анальний секс безпечнішим.

Соня Телечкун

секс-просвітниця


Чи можливо отримати задоволення від анального сексу?

Так, анальна стимуляція не просто може подарувати задоволення, а й призвести до оргазму! Річ у тім, що анальний отвір має безліч чутливих нервових закінчень і є справжньою ерогенною зоною. Наші зовнішні статеві органи та задній прохід завдячують своєю чутливістю спільному нерву – статевому. Окрім того, під час анального проникнення відбувається непряма стимуляція вагіни та ніжок клітора, а також непряма стимуляція простати в тих, у кого вона є.

Особливою «перчинкою» анальних практик є їхня табуйованість у суспільстві: багато хто досі вважає їх чимось брудним, незважаючи на те, що людство займається ними споконвіку. Саме тому анальні пестощі сприймаються як «щось заборонене», а партнери почуваються порушниками правил, що лише додає градусу збудження.

Як і будь-які сексуальні дії, анальний секс є абсолютно природним, якщо всі учасники дали згоду та отримують задоволення від процесу. Якщо ж ваш попередній досвід анального сексу не був приємним або з будь-яких причин не охопленні бажанням його спробувати або повторити, це також абсолютно нормально, адже всі ми різні й нам може подобатися різне.

Чи потрібно готуватися до анального сексу?

Анальний секс рідко буває «нашвидкуруч», адже потребує певного рівня готовності обох партнерів – психологічного та фізичного. Як і для всіх інших видів сексу, найважливішим пунктом є взаєморозуміння та комунікація. Усі учасники мають розуміти, що буде відбуватися та як, і щиро бажати цього. Тому першим пунктом підготовки до анального сексу є розмова про анальний секс. Поговоріть з партнером \ партнеркою про ваші фантазії: це допоможе виявити спільні бажання та визначити межі. Домовтеся не робити великого акценту на досягненнях на кшталт: «сьогодні має відбутися проникнення», «ми обоє маємо отримати оргазм». Натомість сфокусуйте увагу на процесі дослідження одне одного та цієї нової чуттєвої ласки. Не ставте конкретних цілей. Тоді, якщо щось піде не так, як бажалося, вам буде легко змістити фокус на щось інше та продовжити прекрасний вечір.

Основним фактором номер два є максимальне розслаблення та збудження сторони, що приймає. Наш анус насправді складається з двох сфінктерів (м’язових кілець): зовнішнього, який ми бачимо у вигляді «зірочки» й можемо стискати та розслабляти за бажанням, і внутрішнього, який ми не контролюємо свідомо. Внутрішній сфінктер відкривається автоматично, коли нам потрібно в туалет, і здатен стискатися ще сильніше у відповідь на стрес та страх. Саме тому братися до анальних пестощів найкраще як до «другої страви» після інших улюблених практик, які розслаблять м’язи та налаштують на сексі-муд.

Що ж стосується підготовки фізичної, про яку ми всі так хвилюємося, то все простіше, ніж здається. Анальний отвір веде в пряму кишку, яка має довжину приблизно 12 см. Коли вона заповнюється екскрементами, ми відчуваємо бажання піти до туалету. Весь інший час вона є порожньою й не потребує додаткового очищення. Якщо у вас немає проблем із ШКТ, п’єте достатньо води й маєте дієту, багату на клітковину (міститься у фруктах, овочах, горіхах, цільнозернових продуктах), вам достатньо сходити в туалет за 2–5 годин до проникнення. А от від від гострого, жирного й усього, що може викликати ураган у животі, краще відмовитися напередодні.

Ті, хто сильно переймається про чистоту, іноді обирають робити клізму за годину до проникнення. Необхідно розуміти, що разом з небажаними речами, клізма вимиває й позитивну мікрофлору, яка населяє наш кишківник, тож часто робити клізми доволі шкідливо. Якщо ви все ж схиляєтеся до цього варіанта, зупиніться на мікроклізмі з теплою кип’яченою водою для промивання останніх кількох сантиметрів ректуму.

З чого почати новачкам?

Якщо ніколи не було досвіду анальних ласк і навіть не знаєте сподобається вам чи ні, найкращою порадою буде почати досліджувати це питання на самоті. Для початку спробуйте частіше торкатися свого ануса зовні, наприклад, коли приймаєте душ: це допоможе звикнути до нових відчуттів у нейтральній атмосфері. Згодом додайте зовнішній масаж ануса до звичного способу мастурбації, пестіть, постукуйте, робіть колові рухи. Варіюйте темп на силу натиску. Спробуйте робити це сухим пальцем, а потім з лубрикантом, що подобається більше? Коли будете готові, поступово введіть добре зволожений палець в анус. Побавтеся з глибиною, спробуйте різноманітні рухи, змінюйте амплітуду та ритм, торкніться стінок зсередини. Такі експерименти допоможуть зрозуміти, що саме вам подобається, адже під час соло ігор у нас є можливість сфокусуватися лише на собі та своїх відчуттях. Якщо ж у якийсь момент ви відчуєте дискомфорт або біль, зробіть паузу або зупиніться та спробуйте іншим разом.

З чого почати партнерський анальний секс?

Як випливає з попередніх пунктів, найкраще зробити анальний секс приємним бонусом до ваших звичних любощів (до речі, оргазм допомагає розслабити мускулатуру та стимулює приток крові до паху, тому зайвим для сторони, яка приймає, теж не буде). Аби не перейматися щодо чистоти простирал, підстеліть рушник. А ще краще заздалегідь примиріться з тим, що ті, хто практикує анальний секс, рано чи пізно стикаються з фекаліями, і це нормально та не страшно.

Аби все пройшло максимально приємно, важливо не поспішати. Керувати процесом завжди має сторона, яка приймає, адже саме вона відчуває, коли можна пришвидшитися, а коли, навпаки, зробити паузу. Регулюйте темп, глибину, амплітуду, зверніть особливу увагу на кут пенетрації: навіть невеликі зміни нахилу можуть сильно вплинути на відчуття.

Для початку оберіть пози, у яких стороні, яка приймає, буде зручно рухатися та контролювати процес. Для багатьох найзручнішим буде догі-стайл (стоячи або ж у колінно-ліктьовій позиції).

У жодному разі не варто терпіти біль! Біль свідчить про те, що щось іде не так, – і до нього варто прислухатися. Він може бути викликаний нестачею лубриканту й виникати від натирання слизової (тоді потрібно підлити ще, забагато не буде!) або ж недостатньою розслабленістю м’язів (тоді краще переключитися на інші пестощі, підвищити рівень збудження і, можливо, спробувати знову). Нічого страшного в тому, аби продовжити іншим разом, немає.

Як зробити анальний секс безпечнішим?

Жоден секс не є на 100% безпечним, але прості кроки з гігієни допоможуть зробити його безпечнішим. Для сторони, яка приймає, обов’язковим правилом є промити з ніжним милом і водою анальний отвір зовні. Для фінгерінгу та пестощів пальцями необхідно вимити руки так ретельно, наче ви хірург, і підстригти й підпиляти нігті, аби не було жодних гострих країв. Як альтернатива, можна одягти латексні або нітрилові медичні рукавички (обирайте без пудри). Вони вирішать проблему з чистотою та безпекою для обох сторін і є чудовим приводом погратися в рольові ігри.

Якщо плануєте використовувати іграшки, також подбайте про їхню чистоту. Не використовуйте іграшку вагінально після анального проникнення, аби запобігти перенесенню мікрофлори.

Для безпечного орально-анального контакту, називаємо його «римінг», або «анілінгус», активна сторона має прополоскати рота (але не чистити зуби, оскільки це призводить до мікротравм у ротовій порожнині та підвищує ризик підхопити інфекцію). Також важливо використовувати латексну серветку. Їх можна знайти під назвою «кофердам» або зробити самостійно, розрізавши презерватив уздовж. Окрім стандартного букету захворювань, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ), під час анілінгусу до рота може потрапити мікрофлора кишківника та паразити, тож нехтувати бар’єрною контрацепцією не варто.

Неймовірно важливим під час анального сексу є презерватив, адже анус і пряма кишка мають безліч кровоносних судин та капілярів, і ніжні стінки, не пристосовані до фрикцій. Це означає, що ризик підхопити ЗПСШ набагато вищий, як порівняти з вагінальним та оральним сексом. Наприклад, вірус папіломи людини в разі потрапляння в пряму кишку може призводити до росту кондилом, які можуть перетворитися на злоякісні пухлини. Для активної сторони презерватив важливий тому, що в разі потрапляння в уретру кишкова мікрофлора може призводити до запалень сечостатевої системи.

Найважливіше правило анального сексу звучить так: «лубриканту забагато не буває». Усе тому, що задній прохід не зволожується так, як вагіна, а нестача змазки призводить до натирань і травм. Якісний лубрикант і достатня його кількість – одна з найважливіших умов безпечних та приємних анальних ігор. Для фінгерінгу, проникнення й іграшок з металу чи скла обирайте лубрикант на силіконовій основі: він утворює на шкірі неймовірно слизьку плівку, що не висихає та не всотується в шкіру. Силіконовий лубрикант сумісний з презервативами, але не сумісний з силіконовими іграшками. Тож для таких випадків або якщо вам не подобається відчуття силіконової змазки обирайте лубрикант на водній основі. Віддайте перевагу спеціалізованим анальним лубрикантам від перевірених брендів: Pjur, System JO, Swiss Navy, Sensuva, YESforLOV. У жодному разі не використовуйте лубриканти, що дають оніміння чи знеболення: біль потрібен як попереджувальний фактор, аби вчасно зупинитися й не нашкодити собі.

Як іграшки можуть поліпшити анальний секс?

Секс-іграшки здатні додати різноманіття у ваше сексуальне життя, як сольне, так і парне. Анально можна використовувати лише іграшки, що мають стопер – обмежувач, що не дасть іграшці загубитися в кишківнику (наприклад, анальні пробки, ділдо з присосками, вібратори з розширеною основою).

Найпопулярнішими анальними цяцьками є анальні корки (пробки), вони можуть бути різної форми, розмірів і зробленими з різних матеріалів. Пробка розрахована на те, що після введення залишається в прямій кишці (стопер завжди лишається зовні) та тисне на стінки, розширюючи їх. Оскільки корок не потрібно притримувати руками чи рухати ним, він чудово комбінується з мастурбацією. Також здатен додати гостроти вагінальному сексу, адже тиснутиме на стінки піхви, суттєво звужуючи їх. А ще корок просто не замінний у підготовці до анального сексу, бо поступово буде розширювати сфінктер. Для цього обирайте його з товстою ніжкою. Що стосується матеріалів, найкращими є силікон, метал і скло.

Іншою популярною іграшкою є анальні буси (ланцюжки або ялинки). Вони виглядають саме так, як називаються, і розраховані на те, щоб ними рухали. Такі цяцьки мають сильні перепади в діаметрі та дарують досить інтенсивні відчуття. Не забувайте про важливість лубриканту!

Чи може регулярний анальний секс спричинити проблеми зі здоров’ям?

З цього питання ми консультувалися з проктологом-хірургом, лікарем вищої категорії Костянтином Скрипниченком.

Жодних негативних наслідків від довгострокових занять анальним сексом не спорстерігалося, якщо все робити поступово та не поспішаючи, використовувати презервативи та достатньо лубриканту. Наші м’язи напрочуд еластичні та здатні розтягуватися та стягуватися назад.

Якщо у вас є будь-які проблеми проктологічного характеру (наприклад, геморой), необхідно проконсультуватися з лікарем та провести лікування, перш ніж вдаватися до анальних практик.

Що ж до того, як часто можна практикувати анальне проникнення, то все дуже індивідуально. Важливо прислухатися до свого тіла та давати йому час відновитися. Якщо ви регулярно практикуєте анальний секс, то раз на рік необхідно проходити профілактичне обстеження в проктолога. Також для підтримання тонусу м’язів тазового дна та сфінктерів варто займатися вправами Кегеля кілька разів на тиждень.

Редакторка: 

Анна Хаєцька

редакторка Wonderzine Україна

Ілюстрації: 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.