Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СексЖінки шкодують про випадковий секс, а чоловіки – коли втрачають таку можливість – дослідження

Жалкування про випадкові статеві стосунки не призводить до зміни поведінки в майбутньому

Evolutionary Psychology опублікували дослідження, де йдеться про поведінку чоловіків і жінок після сексу на одну ніч та чи впливає це на майбутні дії людини.

У дослідженні брали участь студенти віком від 18 до 30 років. Вони заповнювали анкети, присвячені думкам і поведінці після випадкових сексуальних стосунків.

Результати дослідження показали, що жінки шкодували про випадкові статеві стосунки значно більше, ніж чоловіки. Водночас чоловіки шкодували, що втратили можливості для випадкового сексу більше, ніж жінки. Однак дослідники повідомили, що не зважаючи на те, що люди шкодували про те, що трапилося, це ніяк не вплинуло на їхні подальші дії щодо сексу на одну ніч.

У першому опитуванні взяли участь 399 людей і через 5 місяців цих же респондентів знову попросили заповнити анкету. Жаль через випадкові статеві стосунки під час першого опитування не відобразився на зменшенні кількості сексуальних партнерів у другому. Так само шкодування про втрачені можливості в першому не було пов’язане з більшою кількістю сексуальних стосунків, повідомлених у другому опитуванні.

Водночас респонденти, які оцінили свого останнього випадкового сексуального партнера вище за привабливістю, ніж короткочасного, а також ті, що планували займатися сексом на одну ніч, показали менший ступінь жалкування саме під час першого опитування.

«Важливим аспектом функціональної емоції є те, що вона повинна спричинити зміни в поведінці людини і в такий спосіб зменшити необхідність переживання певної емоції знову. [...] Тому було дивно, що, хоча учасники шкодували про випадкові статеві зв’язки, поведінку вони не змінювали», – зазначили дослідники.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.