Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СексЄ питання: від чого залежить рівень сексуального задоволення

Крім романтичних почуттів і взаємного сексуального бажання

Романтичне кохання, взаємне сексуальне бажання, важливість сексу для пари й задоволеність стосунками – головні фактори сексуального задоволення. Про це свідчить дослідження, яке провели з використанням алгоритмів машинного навчання. Результати опублікували в Journal of Social and Personal Relationships.

У дослідженні взяли участь дві групи людей. У першій вибірці був 891 учасник із середнім віком 32 роки, де 54% – гетеросексуали, 21% – бісексуали, і 18% гомосексуалів. Друга вибірка налічувала 955 учасників із середнім віком 30 років, з них 56% – гетеросексуали і 41% – бісексуали. Учасники обох груп пройшли анкетування, відповівши на запитання про сексуальний потяг, сексуальну поведінку, використання контрацептивів, сексуальну насолоду й задоволеність стосунками.

На основі цих даних дослідники визначили 10 головних факторів, що впливають на сексуальну насолоду. Головним чином, вона залежить від того, наскільки партнери задоволені своїми стосунками в парі. Крім цього, наша втіха від сексу пов’язана із сексуальним задоволенням партнера, романтичними почуттями та взаємним бажанням.

На сексуальне задоволення впливають й уявлення про взаємозв’язок сексу та кохання. Переконання, що секс є проявом любові, передбачало вищий рівень насолоди. Серед інших факторів, що посилюють задоволення, – перебування в тривалих стосунках і використання різних сексуальних технік, як-от: анального сексу чи взаємної мастурбації.

Авторка дослідження Лора Вовелс зазначає, що для жінок сексуальна насолода партнера важила майже так само, як їхнє власне задоволення стосунками. Для чоловіків це співвідношення було значно меншим. Такий результат може відображати суспільну думку, що сексуальне задоволення чоловіків важливіше, аніж задоволення жінок, припускають дослідники.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.