Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяУповноважена з прав людини заявила, що її хочуть відсторонити від посади

Людмила Денісова додала, що вважає дії влади незаконними

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що народні депутати збирають підписи з метою її відсторонення від посади. Про це Денісова розповіла під час пресконференції.

Омбудсменка отримала повідомлення щодо збору підписів з боку народних депутататів із метою оголосити їй недовіру та відсторонити від посади. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підтвердив, що збір підписів триває, але результатів ще немає.

За словами Денісової, ОП нібито не влаштовує її активність зі збору й аналізу інформації щодо порушень прав людини на тимчасово окупованій російськими військами території. «У цьому політичному наїзді на мене здійснюється тиск навіть на мою доньку [психологиню Олександру Квітко, яка працює на гарячій лінії офісу Омбудсмена]. Її викликали на допит тричі», – сказала Денісова.

Омбудсменка заявила, що вважає дії влади незаконними та назвала їх втручанням у діяльність уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Вона наголосила, що омбудсмена обирають строком на 5 років. Людмила Денісова обіймає посаду з 15 березня 2018 року.

Денісова додала, що прийме рішення народних депутатів, але назвала підготовку її відставки такою, що «нагадує тоталітарні кроки».

Як пише «РБК-Україна» з посиланням на джерела в парламенті, замість Денісової на посаду Уповноваженого ВР з прав людини розглядають чотирьох кандидатів. Це троє нардепів від «Слуги народу» – Микола Тищенко, Мар’яна Безугла й Олександр Качура, а також уповноважена президента з питань забезпечення прав захисників України Олена Вербицька.

Раніше українські медійниці звернулися до уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової з вимогами скорегувати її комунікацію про статеві злочини під час війни.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.