Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяЧоловіки з рф пропонують українським переселенкам стосунки в обмін на допомогу – дослідження

Деякі дописи спрямовані виключно на знайомство

З початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну в соціальній мережі «ВКонтакті» почали з’являтися пропозиції допомоги українським переселенкам в обмін на стосунки та роботу по дому. Про це повідомляє ZMINA з посиланням на російське правозахисне видання «Верстка».

Відповідні оголошення з’являються як у регіональних групах, так й у великих пабліках. Журналісти повідомили, що в більш численних групах подібні дописи стали з’являтися ще 19 лютого.

Водночас деякі оголошення спрямовані виключно на знайомство з українками, які були змушені виїхати через війну, і не містять інформації про допомогу. У дописах пишуть: «Візьму до себе дівчину на постійне проживання, живу сам», «Прийму самотню дівчину з України», «Познайомлюся з біженкою з України для серйозних стосунків з приємною зовнішністю».

Журналісти видання зв’язалися з авторами деяких оголошень. 29-річний Дмитро з Москви розповів, що «дівчата в росії не поважають хлопців і їм потрібні лише гроші», саме тому він почав шукати наречену серед українок.

«Мені здається, що жінки з України, які пережили це пекло, будуть гарними дружинами та господарками», – заявив 58-річний Олег.

Ігор із Санкт-Петербурга сказав журналістам, що згоден допомогти лише тим українкам, які поділятимуть його позицію щодо «спецоперації» в Україні. Водночас він заявив, що розуміє, що багатьох українок «було б складно переконати» «Їм змалку втюхували, що Росія погана. А перевиховати я вже не зможу. Там уже ненависть і ворожнеча в неї в голові. Якщо вона приїжджає, має розуміти, що я за Росію і я військовозобов’язаний», – прокоментував чоловік.

Від початку повномасштабного військового вторгнення рф примусово депортувала на свою територію приблизно 1,3 мільйона людей.

Фото: Pierre Crom

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.