Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Ситуація«Просто захотіли побити». У Києві ЛГБТ-персона повідомили про напад поліцейських

Постраждалим погрожували та сказали забути про побиття

У Києві поліція побила ЛГБТ-персону. Про це повідомили постраждалі Марко Крапка, які використовують займенники вони/їх.

За словами Марка, напад стався 8 червня в районі Голосіївського парку. Під час прогулянки до них під’їхала патрульна машина, з якої вийшли троє правоохоронців. Марко розповіли, що поліцейські вимагали показати телефон і намагалися вихопити його з рук. Правоохоронці не реагували на прохання Марка показати свої посвідчення та дати можливість зафіксувати номери жетонів. Натомість вони погрожували надягнути наручники та «здати СБУ».

«Кілька хвилин це була розмова. З матюками (мабуть, у законі є вимога, щоб поліцейські спілкувалися з людьми саме так), незрозуміло якою мовою (українською це важко назвати, закон про мову не чули), з питаннями до мене «ти чьто заднєпрівадний?» (на мені був браслет з символікою ЛГБТ+), із заявами, що я сєпар-диверсант, бо в паспорті місце народження – Донецьк, риторикою, що я не киянин, і це не моє місто», – згадують постраждалі.

Коли Марко знову попросили правоохоронців показати посвідчення, один з них скрутив Марка, вибив телефон із рук, вдарив у живіт та силою відвів до канави, де тримав кілька хвилин обличчям до землі, завдаючи ударів рукою.

За словами Марка, правоохоронці били так, щоб не залишати синців, двічі одягали кайданки. Постраждалі не чинили опору. Марка відпустили тільки після того, як змусили вибачитися. Кривдники сказали постраждалим зробити висновки та забути цю ситуацію, інакше «буде гірше».

«А куди ще «гірше», якщо поліція вже п*здить людей посеред вулиці? За що били? Можна лише гадати. Можливо, не сподобався браслетик з символікою ЛГБТ+. Можливо, не сподобалося донецьке походження й те, що я «нє свой». Чи просто тому, що дозволили собі «нахабність» відстоювати свої права. Не «за що», а просто, бо захотіли побити», – зазначили Марко.

Постраждалі зауважили, що поки Україна відстоює свою свободу на фронті, «нова стара аваківська міліція» знищує цю свободу зсередини. Марко додали, що до того ж в Україні наразі немає Уповноваженої Верховної Ради з прав людини, щоб мати можливість повідомити про напад.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.