Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Ситуація«Перестаньте нас бити». Жінки в Мінську вийшли з квітами на протест

Щоб підтримати постраждалих мітингувальників

У Мінську 250 жінок вийшли з квітами на протест проти дій силовиків і на знак солідарності з мирними демонстрантами, пише «Наша Ніва».

Жінки взялися за руки та зробили живий ланцюг, який простягнувся від Комарівки до Меблевого будинку. Більшість жінок убрані в білий одяг і тримають квіти.

«Перестаньте нас бити! Ми просто хочемо правильного підрахунку голосів! Ми прийшли з розкритими обіймами, без зброї, як й інші мирні протестувальники. Насильство приходить лише з одного боку», − кажуть учасниці акції протесту.

Міліція просить жінок розійтися, вони поклали квіти вздовж дороги й розступилися, поклавши руки за голову.


За результатами голосування на президентських виборах укотре переміг чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко. Штаб Тихановської не визнав результатів виборів.

Після виборів у країні почалися протести, які переросли в сутички: правоохоронці почали застосовувати силу проти протестувальників. Під час протестів померло як мінімум двоє мітингувальників.

На лікуванні перебувають близько 200 людей, за даними білоруського міністерства охорони здоров’я. За три дні протестів затримали близько 5 тисяч людей, а з багатьма протестувальниками немає зв’язку. Правоохоронці застосовують світло-шумові гранати, сльозогінний газ і гумові кулі, протестувальників б’ють кийками.

Пізніше влада вивезла Тихановську з країни до Литви в результаті компромісу, щоб випустити ув’язнену Марію Мороз − керівницю штабу Тихановської. Діти кандидатки також перебувають за кордоном.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.