Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяСтудентки КНУ звинувачують професорку в дискримінації: зареєстровано петицію

Студентки КНУ звинувачують професорку в дискримінації: зареєстровано петицію — Ситуація на Wonderzine

Вимагають звільнення викладачки

Студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка спільно з громадською організацією «Червоний Губер» зареєстрували петицію про звільнення професорки й завідувачки кафедри іноземних мов Інституту міжнародних відносин Дайнеко Валентини Вікторівни. Петицію підтримали й інші дівчата, які навчаються або колись навчались у КНУ.

24 серпня Президент України нагородив професорку орденом княгині Ольги І-го ступеня. Ця новина викликала обурення серед студентів КНУ. За їхніми словами, вона не має права отримувати такі державні нагороди, адже постійно принижує, ображає й неприпустимо ставиться до студентів.

Першою висловила невдоволення Іветта Делікатна. Дівчина навчалася на кафедрі іноземних мов у 90-х. Іветта написала пост, де розповіла про порушення субординації, приниження й дискримінації.

«Кожна дівчина в інституті почула від неї фразу «дівки в КІМО – підстилка для дипломата», особисто мене вона при вступі переконувала (цитую): що «тебе трахнуть під першими ж сходами і ти йдеш сюди тільки, щоб вискочити заміж за іноземця і виїхати з країни». Роками це моральне чудовисько знущалися і продовжує знущатися над сотнями студентів», – пише Іветта в соцмережах.

Згодом й інші студенти підтримали дівчину, висловлюючи в коментарях своє обурення під хештегом #позорючестькимо. Багато з них розповідали власні історії.

Студентка Ліза Землянко пише: «24 серпня, поки вся країна святкувала День Незалежності, президент вручив черговий орден викладачеві, який на весь інститут відома своїми сексистськими висловлюваннями, приниженням студентів і дискримінацією. Виявляється, «дівчата – підстилки для дипломатів», інститут наповнений «сільськими», вічний страх – усе в петиції. Я не часто пишу пости у ФБ, і в мене немає ніякої «особистої вендети». Я просто не хочу, щоб майбутні покоління студентів з цим стикалися. Я говорю 6 мовами і точно можу сказати, що їх можна спокійно вчити й без принижень. Підпиши петицію! Не будь підстилкою».

Також була створена петиція з вимогою позбавлення викладачки нагороди, а також звільнення її з університету.

Хто така Валентина Дайнеко?

Професорка КНУ вже 30 років є очільницею кафедри іноземних мов. Серед її випускників є депутати й високопосадовці, про що сама Дайнеко неодноразово заявляла. Для неї це вже третій орден княгині Ольги. Раніше президенти Віктор Ющенко й Петро Порошенко, який, до слова, теж є її колишнім студентом, вручали професорці орден ІІІ й ІІ ступенів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.