Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Ситуація«Прикрасити своєю зовнішністю компанію». Членкиня наглядової ради «Нафтогазу» відповіла на сексизм

«Професійна повага не має гендеру»

Членкиня наглядової ради НАК «Нафтогаз» Наталія Бойко відреагувала на сексистський коментар ексгендиректора «Укргазвидобування» Іллі Рибчича.

Хочу зробити пост на тему, яку я практично не піднімаю, але нехай він буде нагадуванням мені та колегам. Бо світ...

Опубликовано Nataliya Boyko Вторник, 4 мая 2021 г.

На своїй сторінці у Facebook Бойко опублікувала допис зі скриншотом коментаря Рибчича:

«Відносно Нафтогазу, скажіть, будь ласка, що доброго може принести в компанію членкиня наглядової ради п Бойко, хіба що прикрасити своєю зовнішністю компанію!» – написав Рибчич.

У відповіді Бойко зазначила, що світ змінюється, і, якщо хтось із цим не погоджується, їм варто переглянути свою позицію.

«Щоразу, коли я дратуюся на питання про сексизм на роботі, доля нагадує, що навколо ще багато умовних «рибчичів», які гордо показують світу, у якій системі координат знаходиться частина мого професійного оточення [...] Питання рівності не має статі, що важливо – рівні можливості, доступ до якісної освіти, повага та професіоналізм. Професійна повага не має гендеру [...] Працюйте над собою незалежно від гендеру та віку», – написала Бойко.

У коментарях ексгендиректор «Укргазвидобування» заявив, що «в нафтогазовій галузі завжди працювало багато професійних жінок» і вибачився перед Бойко, що згадав її прізвище.

Наталія Бойко – радниця прем’єр-міністра України, членкиня наглядової ради НАК «Нафтогаз» України. Обіймала посаду заступниці міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції. Відповідала за координацію взаємодії з ЄС у галузі енергетики, із міжнародними організаціями та МФО.

Фото: Nataliya Boyko

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.