Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяУ Полтаві депутат назвав «недорозвинутими» тих, хто відстоює право розпоряджатися своїм тілом

«Якщо ти вже дала згоду на одне, то, будь ласка, неси відповідальність»

Депутат Полтавської міськради від «Європейської солідарності» та настоятель Свято-Миколаївського храму Олександр Дедюхін назвав жінок, що відстоюють своє право на аборт, «недорозвинутими особистостями» на своїй сторінці у Facebook.

«Коли недорозвинуті особистості ходять з транспарантами на кшталт: «Моє тіло – моє діло», як людина, що поважає свободу інших, я в принципі можу частково з цим погодитися. До тієї межі, коли це не обмежує свободу інших. [...] Ну, і щоб двічі не влаштовувати срач на одну ту саму тему, дитина в утробі – це не частина тіла жінки й зовсім не частина тіла чоловіка. Це окрема особистість. І її тіло вже зовсім не діло тих, хто її зачав», – вважає Дедюхін.

Пізніше депутат опублікував ще один пост на тему абортів, зазначивши, що «якщо хоча б на мить приспустити перетинки між звивинами, то можна дізнатися, що ембріон у матку потрапляє внаслідок певних дій, вчинених самою жінкою».

«Якщо ти вже дала згоду на одне, то, будь ласка, неси відповідальність. Водночас зауважу, що відповідальність чоловіка набагато більше, у нас же ж патріархат, а не щось», – написав Дедюхін.

Співголова фракції «ЄС» Ірина Геращенко відреагувала на допис Дедюхіна. Народна депутатка зазначила, що вона втомилася доводити очевидні речі й партії, депутаткою якої є.

«Наше суспільство сексистське. Жінка завжди винна – філософія багатьох. У різних партіях є такі. На жаль, і в «ЄС» [...] Статистика безжальна: українські чоловіки в середньому приділяють 10 хвилин на день на виховання дітей. Про це святі отці не хочуть пост написати? Рівність, партнерство, взаємоповага в родині – тільки це створює здорове суспільство і є рецептом щасливої родини, де дітям добре», – написала Геращенко.

До Міжнародного дня захисту дітей 1 червня Рада Церков опублікувала звернення, у якому зазначили, що «дитина до народження хоч і перебуває в лоні матері, не є її частиною».

«Аборти роблять, бо не хочуть відповідати за «наслідки» безладних статевих стосунків і гедоністичного світогляду. Статеве співжиття, відірване від подружньої любові та відкритості до народження нового життя, є безвідповідальним», – ідеться у зверненні.

ФОТО: FACEBOOK

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.