Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяМер Рівного заявив, що місцевих ромів треба «запакувати й вивезти на Закарпаття», а потім вибачився

Таку реакцію спричинила петиція на сайті міської ради

Рівненський міський голова Олександр Третяк заявив, що «йде до того, що всіх ромів запакують в автобус і вивезуть до Закарпаття». Про це Третяк сказав місцевому «Радіо Трек».

Під час розмови Третяк розповів, що на днях планував провести засідання робочої групи з правоохоронними органами, щоб вирішити питання, аби «представники ромської національності не поводилися так нахабно».

Міський голова додав, як нещодавно на вулиці Рівного він зустрів ромів і сказав, що в них є пару годин, щоб «забратися з міста». Але ті поскаржилися, що потяги й автобуси не їздять.

«Я бачу, що йде до того, що ми зробимо радикально: всіх запакуємо в автобус і вивеземо на їхнє рідне Закарпаття», – сказав Третяк.

Після цього політик вибачився за свої слова на сторінці у Facebook. Мер пояснив, що його реакція викликана численними скаргами рівнян, зокрема петицією на сайті міської ради з проханням притягнути людей ромської національності до адміністративної та кримінальної відповідальності.

«Кожного, хто буде порушувати Закон, чекатиме покарання. Незалежно від етнічного походження, адже всі рівні та мають не лише однакові права, але й однакові обов‘язки вести себе по-людськи. Рівне відкрите для всіх, але мій обов’язок як міського голови, якого обрали для захисту інтересів рівнян, обов’язково захищати мешканців нашої громади», – ідеться в дописі.

Це не перший раз, коли Третяк вдається до дискримінаційних заяв. Як зазначають BBC Україна, до отримання посади мера Рівного, він неодноразово виступав проти ЛГБТ-руху, називаючи його представників збоченцями, а також підтримував рішення заборонити ЛГБТ-заходи в місті, яке згодом скасував суд.

ФОТО: FACEBOOK

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.