Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяУльтраправі оприлюднили особисті дані керівниці «УкраїнаПрайду» та погрожували розправою

Зловмисники намагалися зламати акаунти активістки

Ультраправий Telegram-канал «Катарсис» оприлюднив особисті дані керівниці громадської організації «УкраїнаПрайд» Софії Лапіної. Після цього активістка почала отримувати погрози розправою. Більше про ситуацію Софія розповіла в коментарі для Wonderzine Україна.

За словами активістки, з 11 липня майже щодня їй почали надходити повідомлення про спроби зламати акаунти в соцмережах, а також коди для входу. Контакти Лапіної, як-от пошта й номер, можна знайти онлайн. 15 липня її дані оприлюднив «Катарсис». Там закликали писати та всіляко атакувати Лапіну.

«У них є два основні Telegram-канали, де публікують дані ЛГБТ-активістів і різних правозахисників, які пов’язані з цією темою: «Катарсис» і «Вольєр». Другий, здається, тільки для своїх. Там вони навіть можуть публікувати інформацію із фізичним пересуванням людини, фотографії, місцем проживання, закликами до атак. Мене, здається, там постили вже двічі», – розповіла Лапіна.

Після публікацій даних активістки зловмисники знову намагалися ввійти на її акаунти, а також отримати доступ до її банківського рахунку.

«Тоді мені почали приходити повноцінні погрози життю. Що мене заріжуть, як собаку, або витравлять газом, як травили жидів. Також надсилали фото дверей мого під’їзду», – подилілася Лапіна.

ФОТО: FACEBOOK

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.