Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяАктора Володимира Талашка звинуватили в зґвалтуванні

Марія Матрос розповіла, що з нею це сталося в 17 років

7 вересня на сторінці у Facebook Марія Матрос звинуватила актора Володимира Талашка в зґвалтуванні. За її словами, це сталося у 2007-му, коли їй було 17 років.

Володимир Талашко – викладач Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, якого звинувачують у домаганнях колишні студентки.

У коментарі Wonderzine Марія поділилася: «Я озвучила всю цю історію, щоб показати масштаб проблеми. Бо для мене Володимир Талашко не був викладачем». Марія розповіла, що знає актора з 4 років, як друга сім’ї. У Дніпрі організовували театральний фестиваль, де Талашко був головою журі, а мама Марії – членкинею оргкомітету. «У нас були стосунки, як у похресниці та хресного».

За словами Марії, у 17 років вона зацікавилася вступом на режисуру. «Він підтримав це й почав активно кликати до себе подивитися на те, як складають іспити. Це відкритий процес, можна подивитися якусь виставу чи інший матеріал». Хоча така пропозиція здалася дівчині дивною, адже період іспитів уже пройшов, вона приїхала, бо «не мала сумнівів» і хотіла дізнатися інформацію про вступ.

«Я приїхала до нього, і почалися якісь романтичні жести, «давай на ти», «я тобі наллю». Далі він почав реально до мене чіплятися, типу «зваблювати». Я йому відмовила та сказала: «Отямся, ти на 45 років за мене старший», – розповідає дівчина.

Марія поділилася, що не стала чинити опір, оскільки не знала, як діяти. «Далі я не стала відбиватися, чинити опір, а пізніше – звертатися в поліцію. Вирішила нічого з цим не робити, тоді не було таких публічних скандалів. Я впевнена, що, якби почала відбиватися й він припинив це, куди б я з цим пішла? Я не уявляла, як діяти, тому просто «піддалася». І за першої можливості купила квиток і поїхала».

Матрос повідомила, що кілька разів зустрічала Талашка на фестивалях наступних років, і він «намагався зробити вигляд, наче нічого не сталося».

У відповідь на запитання «Суспільного» щодо звинувачень Талашко сказав «Нічого не знаю, вперше чую це».

Нагадаємо: Володимира Талашка звинуватили в сексуальних домаганнях колишні студентки та журналістка Ірина Сампан. Актор заперечує звинувачення. На період розслідування заяв його відсторонили від роботи в університеті.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.