Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяВидання «Коментарі» запустило опитування «Найсексуальніші народні депутатки України»

Експерти видання – «цінителі та шанувальники жіночої краси»

Видання «Коментарі» запустило всеукраїнське опитування «Міс Верховна Рада України», запропонувавши українцям «визначити найсексуальніших народних обраниць України».

У виданні наголошують, що у Верховній Раді IX скликання налічується рекордна кількість депутаток, 87, що становить приблизно 20,5% від загальної кількості парламентарів. Експерти «Коментарів», а саме «цінителі та шанувальники жіночої краси», відібрали 25 претенденток на звання в межах голосування, що триватиме з 8 по 22 вересня

«Ми пропонуємо вам взяти участь у складанні рейтингу «ТОП-25 найсексуальніших депутатів Верховної Ради України (жінки)», які не поступаються за красою супермоделям і водночас не бояться брати на себе відповідальність та вирішувати долю країни», – пишуть «Коментарі».

На сайті додають, що багато «представниць прекрасної половини людства, які сидять під куполом Верховної Ради» уже встигли прославитися через ЗМІ або отримавши важливу посаду.

Wonderzine Україна звернувся по коментар до голови Ліги захисту прав жінок Олександри Голуб, щоб дізнатися, як ця ситуація дискримінує депутаток.

«Подібні рейтинги про «найсексуальніших» депутаток знецінюють саму ідею депутатства й роботи депутаток. Замість того, щоб обговорювати професійні досягнення, ефективність і доброчесність політикинь, медіа звертають увагу на їхній одяг та зовнішній вигляд. Рейтинги про «найсексуальніших» депутаток посилюють стереотипи про жінок у політиці, які нібито приходять у парламент «вигулювати» нові сукні замість того, щоб працювати. Хоча якщо поглянути на якість роботи парламентарів, досить часто саме жінки є лідерками у своїх комітетах за кількістю законодавчих ініціатив і роботі з виборцями», – коментує Голуб.

За словами експертки, голосування виражає об’єктивацію, коли в жінці бачать не особистість і професіонала, а лише сексуальний об’єкт. «Журналісти досі продовжують питати жінок-депутаток про сумки, макіяж і бренди одягу, про те, хто тепер доглядатиме дітей, а не про законопроєкти чи роботу на окрузі. Водночас чоловікам таких питань не ставлять».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.