Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяКолишній міністр Лівану порівняв українок із повіями. Посольство вимагає вибачення

У відповідь стверджують, що слова «неправильно інтерпретували»

Колишній міністр екології Лівану Віам Ваххаб порівняв українських жінок із повіями в ефірі одного з телеканалів. Про це повідомив Zmina з посиланням на сторінку посольства у Facebook.

Ваххаб, який є головою партії «Аль-Таухід аль-Арабі», пригадав розмову, яку мав із президентом Лівану Мішелем Ауном щодо відродження туризму в країні під час уфіру ранкового шоу на телеканалі «Аль-Жадіда».

«Я сказав йому: якщо ми є країною проституції, дозвольте нам ввести 10 тисяч російських або українських жінок», – сказав Ваххаб.

Колишній міністр додав, що тоді ці слова розсмішили президента. Висловлювання спричинило обурення в мережі. У партії «Аль-Таухід аль-Арабі» пояснили, що слова «неправильно інтерпретували».

«У російсько-українському питанні Віам Ваххаб мав на увазі красу жінок із Росії та України, а не щось ще», – заявили в партії, назвавши російських та українських жінок «першокласними».

Посольство України в Ліванській Республіці надіслало листа до Ваххаба з вимогою публічного вибачення. Там наголосили, що засуджують «образливі висловлювання та приниження гідності громадян України».

«Ми вже мали подібний досвід із ліванським телеканалом. Тому ми не дозволимо нікому безкарно так висловлюватися про Україну. Сам канал уже відреагував на цю подію, подавши й наше засудження цього вчинку», – повідомив посол України Ігор Осташ.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.