Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяЛГБТ-френдлі заклади Києва спамлять негативними відгуками за підтримку спільноти

Це ініціювала організація, яку звинувачували в нападі на ЛГБТ

Учасники ГО Solaris масово пишуть негативні відгуки ЛГБТ-френдлі закладам в Києві. Зокрема, магазину «Всі. Свої», LUSH і NYX, а також закладам Hum:Hum, Pure&Naive, «100 років тому вперед» та іншим. Вони назвали це «фестивалем кібербулінгу».

У коментарі Wonderzine Україна представник ГО «КиївПрайд» Едвард Різ сказав, що перелік закладів взяли з карти ЛГБТ-френдлі місць, розробленої їхньою організацією.

Свої наміри учасники організації опублікували в Telegram-каналі вранці 4 жовтня: «Офіційно відкриваю фестиваль кібербулінгу ЛГБТ-френдлі закладів. На жаль, ці товариші вирішили пограти в таку собі «сегрегацію», відділивши гомоекстремістів від звичайних людей», – ідеться в повідомленні організації. На думку представників Solaris, заклади не можна ділити на дружні для ЛГБТ, адже «гості є гості, а заклади мають бути х’юман-френдлі».

Після повідомлення в телеграм-каналі організації заклади зі списку почали отримувати одну зірку в рейтингах у Google Maps разом із негативними відгуками.

«Мені здається, заклад став «гей-френдлі» тільки тому, що до нього більше навідувалися пари нетрадиційної орієнтації робити одне одному подарунки. Гарна таргетована реклама це може виправити», – пишуть у відгуках квіткового магазину «Київ Цвіт Проєкт».

«Не забудьте в описі приписати: вхід вільний тільки для пар нетрадиційної орієнтації», – коментують про «Кураж».

«Відтепер ненавиджу це місце, після того як дізнався, що керівник – жінка», – написали у відгуках про кафе Hum:Hum.

Більшість нових відгуків з однієї зіркою не доповнені словами, найчастіше ЛГБТ-френдлі заклади описували як «жахливі» без аргументів.

Раніше ГО Solaris звинувачували в нападі на ґрунті гомофобії під час преспоказу ЛГБТ+ фільму «Будьмо Гей. Діалоги про гідність». «Це гомофобна організація, яка займається булінгом і розкриттям особистих даних ЛГБТ+ активістів й активісток», – коментує квір-активіст, проєктний асистент ГО «КиївПрайд» Едвард Різ.

Після інформації про напад деякі прихильники закладів почали ставити їм високі оцінки Google Maps, щоб підняти знижені рейтинги. Також «КиївПрайд» повідомили, що планують скласти заяву в кіберполіцію щодо цього інциденту.

Ганна Луковкіна

засновниця проєкту «Всі. Свої»


Очевидно, що це спланована масова кібератака, яка спрямована на знищення рейтингу ЛГБТК+ дружніх українських брендів і закладів. Ми достеменно не знаємо, хто за цим стоїть. Але монітринг свідчить, що заклик до кібербулінгу був опублікований сьогодні в телеграм-каналі SOLARIS.

Перші негативні відгуки «Всі. Свої» почали отримувати зранку 4 жовтня. Станом на 14:00 у нашому бізнес-акаунті в Google псевдоклієнти залишили 12 осудливих відгуків. Здебільшого скарги не пов’язані з тим, що бренд підтримує ЛГБТК+ спільноту, а сфокусовані на сервісі та товарах, які представлені в магазинах «Всі. Свої».

Ми не знаємо, скільки ще триватиме подібна «акція» та плануємо опрацювати всі отримані фейкові коментарі й боротися з ними дозволеними в Google-акаунті опціями.

Попри це, «Всі. Свої» й надалі підтримуватимуть рівність для всіх незалежно від гендерної чи сексуальної орієнтації, адже це стала європейська практика та шлях до толерантного суспільства.

Павло Гук

засновник Pure & Naive


Атака почалася сьогодні вранці, коли почали приходити відгуки зі затримкою в кілька хвилин. За кілька годин їх уже 40. Після цього наші друзі надіслали посилання з каналу Solaris у Telegram. Окрім нас, у списку багато інших бізнесів різних сфер діяльності, у яких на сторінці з’явилися такі самі відгуки від тих же осіб. Значна частина відгуків про те, що ми ЛГБТ-френдлі, а отже, ми нібито «нефрендлі» до інших гостей.

Наразі ми подали скарги в підтримку Google щодо дискримінації та спаму. Чекаємо відповіді.

Позиція нашого закладу від самого початку бути френдлі до всіх. Ми проти сексизму, расизму, гомофобії й іншої дискримінації. Наша гостинність поширюється не лише на гостей, а й на команду. Ми ніколи не відмовляли в роботі та не дискримінували людей на основі їхньої релігійної, сексуальної чи гендерної приналежності.

Це не маркетингова позиція, ми не використовуємо її в рекламі чи інших цілях. Це тверде відображення нашої гостинності, і ми не уявляємо, як може бути по-іншому в сучасному суспільстві.

Розповісти друзям
2 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.