Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Ситуація«Жінка є передусім жінкою, а потім вже – працівницею» – пишуть у посібнику, що радять у ВНЗ

Авторства професора й доктора економічних наук

У програмах українських ВНЗ рекомендують «навчальний посібник» «Ділова кар’єра» авторства професора та доктора економічних наук Івана Дахна. У книзі пишуть, що «худі дівчата менш добродушні й ефективні» та що «жінка є передусім жінкою, а потім уже – працівницею». Як повідомляє «Повага», на це звернула увагу засновниця й очільниця громадської організації NASCO Education Діана Натхір.

Натхір наголосила, що інформація в посібнику «повна сексизму, ейджизму, абсолютно неприпустимих власних припущень, стереотипів та антинаукових висновків». Для прикладу авторка допису привела декілька цитат із «Ділової кар’єри», зокрема, із розділу «Гендер». Він починається з того, що «проблема поєднання жінки й роботи є такою, яку неможливо проігнорувати».

«Жінки прекрасно виконують чітко сформульовані завдання. Зате їм бракує ініціативи в самостійному формулюванні завдань. Недарма ж Адольф Гітлер казав: «Народні маси люблять, щоб із ними поводилися, як із жінками. А жінки люблять, щоб ними командували». Працівницям слід дозволяти змінювати зайняття роботою впродовж дня. Монотонна робота їх нервує», – ідеться в книжці.

Також у посібнику радять «відкласти міні й декольте для романтичних зустрічей поза межами офісу», щоб «не провокувати співпрацівників-чоловіків».

«Практика свідчить про те, що в чоловічому колективі жінка не сприймається як якась слабка істота. Чоловіки дивляться на неї, як на колегу й не закривають очі на службові недоліки представниці кращої половини людства», – пишуть у посібнику.

Натхір додала, що натрапила на книгу, коли проглядала навчальну програму «Комунікаційний менеджмент» деяких українських ВНЗ. Книга з’явилася у 2001-му, потім її перевидали у 2019 році. «Повага» знайшла посібник у списках рекомендованої літератури за 2020 рік Київського національного торговельно-економічного університету та Львівського національного університету імені Івана Франка.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.