Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяКитайська тенісистка Пен Шуай зникла після звинувачень ексвіцепрем’єра в домаганнях. Що відомо

Шуай не виходить на зв’язок уже 2 тижні

Жіноча тенісна асоціація (WTA) стурбована зникненням китайської тенісистки Пен Шуай, яка не виходить на зв’язок з того часу, як звинуватила експрем'єра Китаю Чжана Ґаолі в сексуальних домаганнях. Це сталося 2 тижні тому.

Відомо, що 17 листопада китайський державний канал CGTN показав електронний лист, нібито написаний самою Шуай у відповідь на заклик WTA до проведення розслідування. У листі вказано, що вона відмовляється від своїх звинувачень і перебуває в повній безпеці.

«Що стосується останніх новин, які опублікували на сайті WTA, то їхній зміст я не підтверджувала, вони були опубліковані без моєї згоди. Твердження про сексуальне насильство не відповідають дійсності. Я не зникла, я в безпеці. Я просто відпочивала вдома, зі мною все гаразд. Якщо WTA опублікує ще якісь новини про мене, будь ласка, узгодьте їх зі мною», – ідеться в листі.

Як зазначає BBC, перевірити справжність електронної пошти відправника не вдається, а стиль листа викликав ще більшу стурбованість у мережі. На скриншоті листа видно курсор, що з’являється, коли друкують текст. Також, за словами близьких Шуай, стилістика тексту не відповідає її мовному стилю. Багато відомих спортсменів висловили занепокоєння щодо ситуації, зокрема тенісистки Серена Вільямс і Наомі Осака опублікували твіти з хештегом #WhereIsPengShuai («Де Пен Шуай»).

«Пен Шуай виявила неймовірну мужність, описавши звинувачення в сексуальному посяганні з боку колишнього високопосадовця китайського уряду. WTA та решті світу потрібні незалежні й перевірені докази того, що вона в безпеці. Я не раз намагався сконтактувати з нею через різні форми звʼязку, але безуспішно. Пен Шуай повинна мати можливість вільно говорити, без примусу або залякування з боку будь-якого джерела», – заявив глава WTA Стів Саймон.

Окрім цього, жіноча тенісна асоціація готова позбавити Китай усіх турнірів, якщо в країні не відреагують належним чином на попередні заяви Шуай щодо сексуального насильства.

Нагадаємо: китайська тенісистка та колишня перша ракетка в парному рейтингу Пен Шуай звинуватила в сексуальному насильстві ексвіцепрем’єра Китаю Чжана Ґаолі. Про це спортсменка розповіла на сторінці в соцмережі Weibo. Незабаром допис видалили, і Шуай перестала виходити на зв’язок.

Фото: Sky Sports

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.