Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяФБР розкрило вбивство блогерки Габбі Петіто. Відповідальним назвали її хлопця

Правоохоронці повідомили про завершення слідства

ФБР повідомило про завершення слідства зі справи про вбивство американскої блогерки Габбі Петіто. Хлопець Габбі, Браян Лондрі, «визнав відповідальність» за її вбивство у своєму блокноті. Записи знайшли на місці, де Лондрі скоїв самогубство після зникнення дівчини. Як зазначає BBC, це вперше з початку справи правоохоронці прямо поклали провину за смерть Петіто на її хлопця, хоча той постійно був головним підозрюваним.

Що відомо

2 липня 2021 року 22-річна блогерка Габбі Петіто і її 23-річний хлопець Браян Лондрі вирушили в передвесільну подорож на фургоні по США. Пара публікувала фото й відео в соцмережах, які набирали тисячі лайків.

12 серпня поліція в штаті Юта зупинила фургон із парою, коли побачила, як вони сваряться. Відео з камери правоохоронця, який допитує пару більше години, має 15 мільйонів переглядів.

Наприкінці серпня Габбі перестала виходити на зв’язок. За словами батьків, останнє повідомлення з її телефона прийшло 30 серпня. 19 вересня поліція знайшла останки тіла, які можуть належати Габбі. 21 вересня ФБР підтвердило, що тіло дійсно належить Петіто та що смерть, яка наступила приблизно за 3 тижні до виявлення тіла, була насильницькою. Справа привернула увагу головних національних ЗМІ.

1 вересня Лондрі повернувся без Петіто до будинку своєї родини в Норт-Порт, штат Флорида. Їм він розповів, що посварився з дівчиною. Згодом Лондрі поїхав з дому, не повідомивши, куди саме. Поліція оголосила Браяна в розшук, а ФБР видало ордер на його арешт.

21 жовтня поліція штату Флорида повідомила, що знайшла на території місцевого заповідника рештки тіла, які можуть належати Лондрі. Пізніше судмедекспертиза підтвердила, що останки належать хлопцеві. Він помер від вогнепального пострілу в голову, скоївши самогубство. Подальші пошуки виявили револьвер, рюкзак і блокнот на місці.

21 січня 2022 року ФБР повідомило про завершення «логічних слідчих дій» у справі. Правоохоронці заявили, що Лондрі підтвердив скоєння вбивства в записах, що знайшли в блокноті. Також слідчі встановили, що хлопець надсилав повідомлення з телефона дівчини, щоб переконати інших, що вона жива. «Розслідування не встановило інших осіб, окрім Браяна Лондрі, безпосередньо причетних до трагічної загибелі Габбі Петіто», – заявив відповідальний спеціальний агент ФБР Майкл Шнайдер.

Агент ФБР Шнайдер подякував небайдужим за надання «тисяч порад», назвавши їхню роль «неоціненною». Адвокат, який представляє сім’ю Лондрі, сказав, що ця справа «завдала величезного душевного болю та страждань всім, хто любив Петіто й Лондрі».

У своїй заяві родина Петіто подякувала правоохоронним органам за їхнє розслідування. Вони також відзначили департамент ФБР з обслуговування постраждалих, який, за їхніми словами, допоміг «усій родині пережити найгірші моменти їхнього життя».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.