Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяТищенко вибачився за сексистський вираз букетом квітів

Хоча сам депутат не вважає свій вислів дискримінаційним

16 лютого комісія Київміськради з питань регламенту скликала засідання з приводу порушення правил депутатської етики з боку Миколи Тищенка. Замість нардепа прийшов його помічник, який передав квіти для депутатки, яку Тищенко напередодні назвав «дівчинкою, яка посміхається під час війни». Про це пише Повага.

Помічник запевнив, що Микола Тищенко поважає жінок, бо «весь Київ знає, як він поздоровляє всіх». Сам він теж не вважає вислів Тищенка дискримінаційним.

«Дівчинка»… Но він не сказав до кого. Он звернувся «дівчинка», «пані», «жінка»… Ну, я так вважаю. Це не порушення», – зазначив помічник.

Депутатка Київради Олеся Зубрицька зазначила, що немає значення, до кого звертався Микола Тищенко:

«На засіданні кожна з нас, депутаток Київської міської ради, сприйняла це на свій рахунок. Я вважаю це відвертою неповагою. Не тільки до жінок, а й до повноважень депутаток Київради. Це неприпустима поведінка. Нас, усіх депутаток, це обурило. Це навіть обурило депутатів Київради, які ніколи не допускають у своїх висловлюваннях таких фраз».

Нагадаємо: 4 лютого Тищенко звернувся до депутатки під час виступу на пленарному засіданні щодо відновлення районних рад у Києві:

«Тому, як сказав президент Володимир Зеленський, треба зшивати, зшивати нашу з вами Батьківщину. А не роз’єднувати й не розгойдувати ту лодку, яка нам з вами належить… Да, ми всі розумно ставимося до події. І ви, дівчинка, яка посміхається сьогодні під час війни. Народний депутат…» – сказав Тищенко.

Слова Миколи Тищенка засудили. Комітет рекомендував керівництву Київміськради зупиняти засідання в разі, якщо лунатимуть дискримінаційні заяви від будь-кого.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.