Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяІнструкція: як поводитися в укритті

Алгоритм дій

Якщо ви почули сигнал сирен «Увага всім» – це протяжне звучання сирен або уривчасті гудки, потрібно негайно перебратися до найближчого сховища. Розповідаємо, що з собою взяти і як себе поводити в укритті.

У Києві всі об’єкти, які можуть бути використані як бомбосховища, нанесені на спеціальну карту. На ній вказано й номери телефонів осіб, які відповідають за ключі від таких приміщень.

Наразі в Києві є близько 4,5 тисяч приміщень, які розраховані на укриття 2,6 мільйона осіб. До таких приміщень належать:

  • підземні споруди метрополітену;
  • цокольні та підвальні приміщення (житлових будинків, підприємств, навчальних закладів, культурно-музейних і концертно-виставкових установ, державних цивільних та військових органів, медичних і торгових установ, закладів харчування та спортивно-розважального спрямування);
  • підземні паркінги;
  • підземні переходи;
  • сховища й інші підземні споруди.

Перед тим, як іти в укриття, перекрийте вдома газ, електрику та воду, зачиніть вікна й вентиляційні отвори. Якщо ви не можете самостійно вийти з приміщення, повідомте про це сусідів.

В укриття не можна брати: легкозаймисті речовини; речовини з сильним запахом; громіздкі речі.

Раніше повідомляли, що в укриття не можна брати тварин, але зараз із тваринами пускають.

З собою потрібно взяти тривожний рюкзак, що в нього покласти, ми писали тут. Також візьміть з собою якусь стару ковдру, на якій можна сидіти або лежати або каремат.

У споруді забороняється курити, шуміти, запалювати без дозволу свічки. Необхідно дотримуватися дисципліни та якнайменше рухатися. Перебуваючи в укритті, слідкуйте за оголошеннями по радіо, не покидайте укриття до повідомлення про те, що виходити безпечно. Покинути приміщення раніше можна лише в разі, якщо укриття пошкоджене.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.