Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяЧекліст: 6 способів допомогти Україні, якщо ви живете за кордоном або виїхали

«Ліки» від провини вцілілого

Українська діаспора та ті, хто вимушені були виїхати з країни, також можуть тримати свій фронт за кордоном. Розповідаємо, як українці поза межами країни можуть допомогти наблизити перемогу.

1. Збір гуманітарної допомоги

У кожному містечку можна організувати збір гуманітарної допомоги - ліків, продовольства, одягу. Ви можете допомогти в організації, розфасовці або перевезенні цих речей.

2. Грошова підтримка

Наразі ви можете переказати кошти на:

3. Протести

На жаль, інфопростір не затримується на одній темі надовго: через деякий час з перших шпальт зникають конфлікти та війни. Проте не можна, щоб ми зникали з газет, потрібно постійно нагадувати про себе, щоб нам продовжували надавати підтримку. Ходіть на протести та нагадуйте світові про воєнні злочини росії.

4. Інформаційна війна

Розповідайте своїм друзям за кордоном, що насправді відбувається в Україні та як окупанти нищать наших людей. Таким чином ви також утримаєте наш конфлікт в інформаційному просторі та не дозволите російській пропаганді заполонити новини й інших країн.

5. Допомога біженцям

Багато з тих, хто мусив виїхати з країни, не говорять англійською, не орієнтуються в інших країнах та мають обмежений запас їжі. Ви можете допомогти, перекладаючи для них вказівки та документи прикордонників, готуючи та роздаючи їжу або допомагаючи знайти житло.

6. Логістика

Залучіть усю свою базу контактів та питайте, кому що потрібно та хто чим може допомогти. Дуже часто у будинках залишаються самотні літні люди, люди з хронічними хворобами та матері з дітьми, які не знають, до кого звернутися по допомогу. Збирайте їхні запити та підключіть свою мережу друзів поблизу них, щоб вони могли оперативно надати допомогу.

Увесь ваш нетворк також знадобиться, щоб знаходити потреби ЗСУ, тероборони, лікарів та цивільних. Якщо ви знаєте постачальників або перевізників, напишіть їм.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.