Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Ситуація«Ідіть додому». Міста, у яких пройшли мітинги проти російської окупації

Мелітополь, Херсон і Нова Каховка

«Ідіть додому». Міста, у яких пройшли мітинги проти російської окупації — Ситуація на Wonderzine

У містах, де є загроза захоплення російськими окупантами, люди продовжують доводити, що вони не хочуть «руского міра» в себе вдома. Незважаючи на ворожу техніку та військових зі зброєю, вони виходять на вулиці з українськими прапорами та співають наш гімн.

Ми зібрали 9 міст, які вийшли на мітинги проти російської окупації.


Херсон

У суботу, 5 березня, херсонці вийшли на площу Свободи з українськими прапорами та вигуками «Херсон – це Україна», «Ганьба» та «Домой, пока живой». Люди йшли пішки та їхали на велосипедах із найвіддаленіших куточків міста, щоб потрапити на мітинг. Окупанти стріляли в повітря, щоб залякати протестувальників, але люди не зупинялися. Після цього російські військові полишили центр міста.

Херсонці також відмовилися брати гуманітарну допомогу, яку привезли росіяни після того, як заблокували фургони з українською гуманітаркою.


Мелітополь

З 1 березня жителі Мелітополя виходять на мирні протести щодня. Хоча місто й стоїть на порозі гуманітарної катастрофи: військові не дозволяють проїхати українським лікам і продуктам. Мелітопольців на вулиці стає щодня тільки більше. Одного разу російський військовий вистрелив у мітингувальника, проте й це не зупинило містян. «Одна, єдина, соборна Україна», «Мелітополь – Україна», «Україна переможе» скандують вони.


Чонгар

Херсонська область

Чонгар знаходиться на кордоні з Кримом, через нього щодня провозять російську техніку та поранених військових. Саме там кримські татари вийшли на мітинг із закликами звільнити Крим з окупації. Вони співали гімн, у далеку дорогу посилали російський корабель та мали із собою два прапори – України та кримських татар.


Нова Каховка

Херсонська область

За час воєнних дій місто сильно постраждало, але його жителі не здаються, виходять на мітинги та показують, що «Нова Каховка – це Україна». Саме з таким гаслом тисячі містян вийшли на проукраїнський мітинг 6 березня. Окупанти почали стріляти в повітря, використовувати світло-шумові гранати та сльозогінний газ. Пораненим одразу допомогли медики з натовпу, і хода продовжилася.


Бердянськ

У Бердянську пройшло уже три протести 28 лютого та 5 й 6 березня. Люди збиралися з прапорами поруч із військовою технікою та розповідали окупантам, хто такий путін і куди їм варто піти.


Генічеськ і Каланчак

Херсонська область

Проукраїнський мітинг пройшов 6 березня в Генічеську. Люди йшли центром міста з прапорами, гімном України та гаслами «Генічеськ – це Україна!», «Окупанти йдіть геть!» та «Україна понад усе». Мер і його заступники акцію не підтримали.

У Каланчику кількасот жителів прийшли до будівель, окупованих російською армією, і закликали її їхати додому.


Старобільськ і Троїцьке

Луганська область

У Старобільську голові громади Яні Літвіновій окупанти запропонували перемовини, але на них вона прийшла не одна, до неї доєдналися проукраїнські старобільчани з гімном і патріотичними гаслами. Вони зняли та спалили прапор ЛНР, а натомість вивісили український стяг. Окупанти почали стріляти в повітря, але до протестувальників наближатися побоялися.

Містяни Троїцького також вийшли на вулиці з гаслами, що Троїцьке – це Україна.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.