Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Ситуація«Ми не пробачимо сліз наших сестер». У Львові пройшла феміністична антивоєнна акція

«Сексизм в Україні йде слідом за рускім воєнним кораблем»

Зазвичай 8 березня у великих містах України відбуваються Марші жінок і феміністичні заходи. Цього року обставини змінилися через війну, але львівські активістки змогли вийти на акцію.

Їхні гасла були не тільки феміністичними, але й антивоєнними та антиросійськими, як-от: «Ми не пробачимо сліз наших сестер», «Війнами втомлена, та ніким не зломлена», Feminism against Putin (фемінізм проти путіна – ред.)

«На жаль, ультраправі пабліки зараз часто згадують фем і квірспільноту, як тих, хто не має позиції щодо війни. Нас називають бездіяльними, але ми вийшли показати, що фемспільнота ніколи не була та не буде осторонь національних питань, особливо в такі важкі для країни часи», – пояснює учасниця акції Валерія.

Захід пройшов мирно, тероборона та поліція не суперечили його проведенню. Активістки зізнаються, що дуже вдячні за такий високий рівень свободи слова в будь-яких умовах. Валерія додала, що «багато людей підходили обійматися, висловлювали слова подяки та ділилися своїми історіями про те, як вони хотіли вперше піти цього року на феміністичний марш».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.