Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПодорожЧим займатися в Парижі. Гід містом від піарниці Анни Мостової

Чим займатися в Парижі. Гід містом від піарниці Анни Мостової
 — Подорож на Wonderzine

«Люблю Париж за естетику й уміння жити красиво»

У рубриці «Гід містом» дівчата діляться враженнями про подорожі своїми улюбленими містами та розповідають, що обов’язково потрібно відвідати, де смачно поїсти та відпочити.

У цьому випуску піарниця Анна Мостова розповідає про Париж – місто, у яке вона закохалася.

Текст: Анна Хаєцька

У Парижі я проводила багато часу й до пандемії приїжджала сюди мінімум 4 рази на рік здебільшого під час тижнів моди. Для мене це друге рідне місто, де вже є своє невелике життя, улюблені місця, пов’язані з роботою й модою. Я люблю Париж за естетику, уміння жити красиво, проводити час із задоволенням. Мені дуже подобається спостерігати за парижанами, дивитися, як вони гуляють в парку, виходять з друзями на обід, як вони одягаються.

Обов’язкова програма


Музей д’Орсе

Музей розташований у колишній будівлі вокзалу на лівому березі Сени. У його колекції багато робіт імпресіоністів і постімпресіоністів: Едуарда Мане, Огюста Ренуара, Вінсента ван Гога, Поля Гогена, також скульптури Родена, Бурделя, Майоля. Постійна колекція музею охоплює 3 поверхи, тому спокійно можна виділити на нього весь день. До речі, у будівлі музею є кав’ярні, де варто випити смачну каву з круасаном, відпочити і, не поспішаючи, подорожувати залами далі.

Опера Garnier («Гранд-опера»)

Над будівлею опери працював архітектор Шарль Гарньє, і тому вона носить його ім’я. А ще французи її називають просто «Гранд-опера». Свого часу тут виступали Вацлав Ніжинський і Сергій Лифар. Обов’язково підіть на сучасний балет і, якщо вдасться, відвідайте постановку хореографки Крістал Пайт Body and Soul, це дуже красиве й дуже естетичне видовище. Квитки коштують від 10 євро, але, якщо ви хочете хороші місця, то краще купувати заздалегідь на офіційному сайті.

Музей Оранжері

Оранжері розташований у садах Тюїльрі. Це просто святе місце для любителів імпресіонізму, особливо творчості Клода Моне, який і розробив проєкт цього музею. Проте тут є не тільки знамените «Латаття» Моне, але й багата колекція кінця XIX – початку XX століття. Та я сюди приходжу все ж таки подивитися на «Латаття». Висота кожного з восьми полотен становить два метри, а сукупна довжина всіх восьми ‒ 91 метр. Овальна форма залу створює ефект занурення, і в оточенні цих картин можна медитувати, розглядаючи латаття. Крім Моне, тут є роботи Ренуара, Сезанна, Матісса, Пікассо.

Довільна програма


Сади Тюїльрі

Це одне з моїх улюблених місць у Парижі, для мене це як Центральний Парк у Нью-Йорку. Я люблю просто гуляти білими алеями, зустрічатися з друзями та влаштовувати невеличкі пікніки в самому центрі Парижа. А тераса біля музею Же де Пом – ідеальне місце, де можна розташуватися на відомих зелених стільцях і зустрічати захід сонця з видом на Ейфелеву вежу та площу Конкорд. Сади розташовані поруч із головними музеями: Лувр, Музей Оранжері, Музей д’Орсе.

Спочатку сад був створений для королівської знаті, яка проживала в Луврі. Потім, коли королівський двір переїхав до Версалю, сад почав занепадати. Коли розпочалася реставрація Лувра, взялися й за відновлення саду, й аж на початку 90-х років Тюїльрі отримав той вигляд, який має зараз.

Монмартр

У цьому місці ти відчуваєш історію, розуміючи, що по цих вулицях ходили відомі художники, поети, і тут є справжній богемний дух. Одну з багатьох тутешніх затишних кав’ярень зняли у фільмі «Амелі» (там працювала героїня стрічки). На головній площі розташовані безліч квіткових магазинів. Кожного недільного ранку площа перетворюється на ринок, де виставляються сотні діжок із найнеймовірнішими рослинами та квітами. А в будні на цьому місці відкривається звичайний ринок, куди мешканці найближчих містечок і сіл привозять свіжі продукти: сир, молоко, ягоди, морепродукти й ароматну домашню випічку. Тут знаходиться одна з вуличок, зафільмованих у серіалі «Емілі в Парижі», якою герої гуляли та говорили: «Подивися, це ж найпрекрасніше місце на Землі».

Thanx God I'm a V.I.P.

У Парижі дуже багато класних вінтажних магазинів. Я рекомендую саме Thanx God I'm a V.I.P. (Дякую Господи, що я ВІП-персона). Тут можна годинами ходити й вибирати речі. У магазині дуже класна селекція як відомих, так і не дуже брендів. Він був відкритий у 1990-х. На першому поверсі зібрані знамениті бренди, як-от: Yves Saint Laurent, Balmain і Balenciaga. Тут запросто можна знайти тренч Burberry за 150‒200 євро, туфлі Chanel, вінтажні шкіряні сумки.

Якщо сума 100‒200 євро за річ є задорогою, то можна перейти до підвального приміщення магазину. Тут продаються речі за ціною від 5 євро. Можна, наприклад, купити сукню за 10 євро.

Ресторани й бари


Café de Flore

Це скромне кафе з’явилося на бульварі Сен-Жермен наприкінці XIX століття. Туди складно потрапити та знайти вільний столик, але варто постаратися. Там панує старовинний дух, залишилися класичні предмети інтер’єру, це історичне місце. Сюди любили заходити Жан-Поль Сартр, Ернест Хемінгуей, Трумен Капоте. Кафе часто з’являється в кіно, у літературних творах і рекламних кампаніях. Наприклад, у 2015-му Chanel зробили зйомку в кафе для колекції весна/літо з Жизель Бундхен.

La Belle Epoque

Ідеальне місце для вечері в хорошій компанії. Це дуже модна локація в Парижі. Під час тижнів моди там можна зустріти знаменитостей, дизайнерів, стилістів, фотографів. У ресторані все закінчується гучними вечірками, столики стоять дуже близько, можна легко знайомитися та разом веселитися. Таке відчуття, що там сидить одна велика компанія. І вечерю обов’язково потрібно закінчити шоколадним мусом. Однієї порції точно вистачить на компанію з 4 людей, і всі зазвичай їдять його просто ложкою з великого бойлу, як морозиво.

La Perle

Один із культових барів у Маре, де збирається модна тусовка.Тут можна будь-якого дня потрапити на імпровізовані вечірки. Під час тижнів моди більшість fashionistas збираються тут для afterі after-afterparty. Це місце, куди приходять як дизайнери, актори, так і fashion-інсайдери, й усі поводяться ніби старі знайомі. Ми, наприклад, там зустріли Кірстен Данст і проговорили з нею весь вечір. Публіка, яка туди ходить, настільки любить це місце, що навіть створила спеціальний мерч – футболки й бейсболки з назвою La Perle, а оскільки відвідувачі бару – головні трендсетери, за декілька тижнів La Perle перетворився на справжній модний бренд.

Ресторан Beauvais

Якщо ви гуляєте районом Пігаль, можете зайти на обід до ресторанчика Beauvais. Тут подають класичні страви французької кухні, і дуже смачно. Мережа цих ресторанів є в Нью-Йорку й Токіо. Для легкого бранчу й келишка вина – ідеальне місце. До речі, у Нью-Йорку це одне з улюблених місць дизайнерки Мері-Кейт Олсен.



Дозвілля


Токійський палац (Palais de Tokyo)

У східному крилі Palais de Tokyo розташовано музей сучасного мистецтва Musée d'Art moderne, а в західному знаходиться центр сучасного мистецтва Site de création contemporaine. У ньому, на відміну від музею, немає постійної колекції. Тут проходять виставки молодих художників, освітні програми – усе крутиться навколо contemporary art.

У Palais de Tokyo також є й незвичайний овальний кінозал Salle 37, де крутять актуальні фільми, і мультимедійний клубний простір Yoyo, де влаштовують перформанси й модні покази та проводять концерти електронної музики й вечірки.

Біля фонтана внизу відкрився заклад із вуличною їжею Вumbo park. Тут можна скуштувати найсмачніші бургери в Парижі, французький Vogue назвав це місце новим храмом бургерів. У меню все необхідне: класичний бургер, чізбургер, веган-бургер і Frenchfries. Атмосфера тут дуже розслаблена, відвідувачі беруть їжу й вино та сідають прямо по периметру фонтана. Відчуття ніби ти потрапив на якийсь фестиваль: грає музика, довкола катають скейтери. Одне з кращих місць, де можна зустріти захід сонця з краєвидом на Ейфелеву вежу.

Нічний клуб LeCarmen

Один із наймодніших техно-клубів знаходиться в готелі, особливість якого – це розкішна архітектура в стилі рококо. Величезні стелі з фресками, скульптурними колонами, блискучими кришталевими та гігантськими лампами. Інтер’єр клубу підкреслює декадентський декор: золоті клітки, що звисають зі стелі, дивани епохи Відродження та скрізь червоний оксамит. Навіть якщо ви не є прихильником нічного життя, тут вам точно буде на що подивитися.

Готель Amour

Затишний і романтичний бутик-готель розташований у районі Пігаль. Це новий класний готель із дуже красивим внутрішнім двором-садом, де приємно сидіти й відпочивати. Тут усі номери різні, і можна вибрати на свій смак. До речі, у більшості номерів ванна розташована прямо в спальні. За легендою, це був публічний дім, який переробили, перетворивши на модне місце. Я б рекомендувала в ньому зупинитися. Там дуже смачно. Як одну із закусок подають ненарізані овочі, які можна їсти просто руками.

Розповісти друзям
2 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.