Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Стиль8 українських брендів, які випускають патріотичний одяг і допомагають армії

8 українських брендів, які випускають патріотичний одяг і допомагають армії — Стиль на Wonderzine

Джемпери, футболки та хустки

Усе частіше говорять, що синьо-жовтий – це новий чорний. Український прапор майорить чи не в кожній країні, а його кольори стають провідними для створення колекцій українських дизайнерів. Наразі багато брендів випускають патріотичні дропи й переосмислюють культуру нашої країни. А також активно підтримують ЗСУ: хтось перераховує частину прибутку, а хтось відшиває балаклави й одяг для вимушених переселенців.

Підтримувати український бізнес важливо, тому ми зібрали 8 брендів, у яких ви можете знайти естетичний патріотичний одяг і заразом допомогти військовим та українцям. У добірці є варіанти футболок, хусток, суконь та іншого одягу, що ідеально пасуватиме для теплої пори року й дасть ще один привід пишатися тим, що ви з України.

Текст: Катерина Янченко

Шоурум і бренд COOSH заснувала фешн-блогерка Аліна Френдій. Від початку тут продавали жіночий одяг, взуття й аксесуари, а пізніше відкрили власне виробництво. Остання колекція COOSH – це патріотичний дроп, у якому переважають дві палітри – відтінки синього й жовтого.

У колекції представлені джемпери I am Ukrainian у кольорі електрик і ніжно-блакитний з написом freedom. Є також трикотажний джемпер у блакитно-жовту смужку, який вільно сидітиме і буде приємним до тіла. Також на сторінці бренда можна знайти синю сумку-хобо, яка добре доповнить жовту сукню в рубчик.

Команда COOSH активно допомагає армії й переказує частину прибутку від продажів. Наприкінці березня бренд придбав два тепловізори та три бронежилети на суму понад 139 тисяч гривень.

Через війну майже вся команда харківського бренда keepstyle була змушена покинути місто, де працювала 9 років. Згодом бренд представив весняну капсулу «Ми з України», 95% прибутку від продажів якої йдуть для ЗСУ, а інші 5% – на підтримку працівників і їхніх родин.

Так keepstyle представив футболку й світшот «Мрія» на честь найбільшого українського літака, який знищили росіяни. Худі з написом Hello I am UKRAINIAN і таку ж футболку, якщо ви шукаєте більш літній варіант.

У капсулі є три хустки: у кольорах прапору, з малюнками дітей і фразою «Україна без війни», а також із зображенням соняшника на синьому тлі з уривками українських віршів і пісень. Увесь дроп можна подивитися на сайті бренда. За місяць виробництва патріотичного одягу keepstyle перерахував 300 тисяч гривень фонду «Повернись живим».

Бренд трикотажного одягу Siyai пропонує обрати моделі в ніжних відтінках синього й жовтого в розділі Stand with Ukraine. У колекції є топ і джемпер зі знаковою фразою про «русский корабль», майка на одне плече з вишитими колосками й молочне поло з голубкою. Представлені також сукні нижче коліна, спідниці, штани, шорти, тож речі можна комбінувати й створювати різноманітні образи.

Одяг можна придбати за доступними цінами, частину суми від продажів перерахують на підтримку української армії. Станом на 25 березня сума благодійного внеску бренда становила 150 тисяч гривень. Команда попереджає, що через воєнні дії обробити замовлення можуть протягом 10 робочих днів.

Спільно з YouTube-проєктом «Ебаут» бренд випустив патріотичний дроп, 10% з прибутку якого йде у фонд «Повернись живим». Це блакитні й жовті світшоти з розрізами на ліктях, а також вишивкою What’s your superpower? I’m UKRAINIAN та словами президента Зеленського I need ammunition, not a ride. Ці фрази можна побачити й на білих футболках.

Підтримує German Apparel і вимушених переселенців. Для цього запустили «Добрий вечір drop», створений спільно з українськими ілюстраторами та фотографами. Це речі з авторськими роботами митців, як-от футболка «Шо ви, сестри» та худі «Соняшник живе». Також ви можете допомогти людям, які покинули домівки через війну, підвісивши сертифікат на певну суму або придбавши благодійний бокс для жінок і дітей. У такі набори входять засоби гігієни, одяг, матеріали для дозвілля дітей. На них бренд нічого не заробляє, усе пораховано за собівартістю.

Навіть якщо ви купуєте одяг не з патріотичних колекцій, частину коштів команда бренда перераховує армії. Про це зазначають в описі тої чи тої моделі. Отож ви однаково робите свій вклад у спільну боротьбу.

Якщо ви давно хотіли вишиванку, радимо звернути увагу на пропозиції бренда Etnodim. Вишиті лляні сорочки та сукні їхнього виробництва доводять, що український національний одяг можна носити не тільки на свята, а й робити частиною повсякденних образів. Рослинні орнаменти, вишивка білим по білому, червоний і чорний – усі поєднання мають особливий вигляд. На сайті також є набори для створення своєї вишиванки власноруч. Це буде хорошим подарунком для себе або людини, яку ви сильно чекаєте.

З початку війни бренд відкрив рахунок, щоб збирати кошти на потреби ЗСУ. 9 квітня команда поділилася, що спільними зусиллями вдалося зібрати 500 тисяч гривень. А завдяки продажам вишиванок – ще стільки ж.

Український масбренд MustHave створив лінійку «Ukraine світ належить хоробрим». До неї ввійшли різнокольорові футболки й світшоти з принтами на честь колекції. Є одяг з написами This is my home на тлі карти України й Freedom, що вже давно асоціюється з українцями.

У межах колекції є сукні «у квітковий принт кольорів пшениці та ясного неба». Вони різної довжини й форми, тому мають власні акценти: V-подібний виріз, рукава-ліхтарики, декоративні складки тощо. Отож ви можете обрати зручний для себе варіант.

Під час повномасштабної війни MustHave допомагає ЗСУ, ТРО й переселенцям. 29 квітня бренд звітував про свою роботу й поділився, що роздав одяг на суму 600 тисяч гривень, відшив 3 200 жилетів-розгрузок і стільки ж балаклав.

Одеський бренд «Ні грама драми» випускає унісекс-футболки, які захочеться купити собі й друзям. На вашому серці буде малюнок тризуба або серця з українським прапором. Доступна також модель Total Ukraine: верхня частина синя, а нижня жовта. Корисно в разі, якщо ви збираєтеся на протест, адже прапор уже з вами.

Як приємний бонус бренд створив патріотичні піни-сердечка, які можна почепити на рюкзак, джинсовку тощо. Доступна також колекція хусток «Смілива», до якої ввійшов стяг, присвята Криму, звертання Володимира Зеленського «Міцний народ сталевої» й інші.

За 22 дні продажів бренд витратив більш ніж 215 тисяч гривень на дрон із тепловізіною камерою для ЗСУ, а ще понад 415 тисяч гривень очікує на розподіл для інших потреб військових.

Для поціновувачів мистецтва і яскравих орнаментів київський бренд Oliz представив колекцію «Вільні» за мотивами картин Марії Примаченко. Зокрема, до неї ввійшли хустки «Вільні» й «Безмежна Україна», футболки «Атомна війна будь проклята», «Сині волошки дарую Україні» й інші. 50% з прибутку від продажів цієї колекції бренд віддає на потреби українських військових.

Для творчості художниці є ще один окремий розділ на сайті «Казки Марії Примаченко», де можна обрати синьо-жовтий твілі «Вовчик» або костюм «Ця звірина сама собі на умі. Дуже хитру вдачу має». Загалом серед речей бренда можна знайти багато присвят Україні: футболка з квіткою незалежності, шовкова хустка «Ай-Петрі», шаль з петриківським розписом «Чарівні Жар-птиці».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.