Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СтильСуцільні й роздільні. 7 українських брендів купальників

Суцільні й роздільні. 7 українських брендів купальників — Стиль на Wonderzine

U-r-So, The Forsea, Bluebirds' Apparel та інші

Незважаючи на те, що не всім вдасться цього року відпочити на морському узбережжі, радимо не сумувати, адже в Україні багато водойм і басейнів, де можна вдосталь накупатися й позасмагати. У будь якому разі літо – хороший привід придбати новий купальник. Ми вирішили вивчити українські марки, що виробляють купальники, а також поговорили із засновницями про те, як створюються моделі та колекції, щоб запропонувати вам найкращі.

U-r-So

Лана Барабанова разом з трьома подругами заснували бренд у 2016 році. «Здається, у той момент в Україні було нелегко знайти простий купальник без тропічних квітів, рюшів і поролонового ліфчика. Ось ми й зробили наші перші купальники, просто як експеримент на початку літа. З першою невеличкою партією поїхали на Гешефт в Одесі. Продали все – і закрутилося. Зараз у нас своя майстерня з професійним обладнанням і команда майстринь. Ми категорично проти важких конструкцій, пуш-апу, поролону й кісточок. Прагнемо лаконічності, а ще доводимо, що просто не значить нудно»,  розповідає Лана.

Минулого року бренд першим в Україні почав використовувати для купальників перероблений нейлон Econyl і зараз повністю перейшов на нього. Саме з цією колекцією U-r-So потрапили в добірку італійського Vogue як один з найцікавіших сталих брендів купальників. 

Купити купальники в Києві можна в шоурумі бренду на вул. Січових стрільців 1-5, або ж в ЦУМі на третьому поверсі. 

Balсony

Засновниця бренду Катерина Бойко відразу ж після закінчення університету в 2012 році вирішила розпочати виготовляти одяг. За словами Катерини, її дуже зачепила категорія домашнього одягу. Адже дім це наш особистий простір, де людина не грає на публіку. Саме це надихнуло її створювати речі, у яких можна комфортно почуватися вдома та які будуть позбавлені зайвого гламуру чи інфантильності. Потім вирішила до колекцій додати ще купальники, які в Balсony дуже елегантні й лаконічні.

Купити купальник можна в магазині бренду за адресою Жилянська, 45. Або ж замовити через Інстаграм. 

Flirt and Tan

Бренд створено 2015 року. Історія почалася з того, що засновниця марки Анастасія шукала свій ідеальний купальник, а потім вирішила пошити його сама. Захопившись цим процесом, дівчина вирішила разом зі своєю подругою Валерією запустити власний бренд. З тих пір Flirt and Tan створює колекції, які сьогодні можна купити в 7 країнах світу.

У бренду своє виробництво, починаючи від нанесення принта на купальник і закінчуючи упаковкою. До речі, тут можна знайти досить анімаційні принти, так що на пляжі вас точно помітять. Практично до кожного принта можна вибрати туніку, спідницю або ж парео.

The Forsea

Еліна Бабічева-Мойсеєнко, повернувшись 2016 року з навчання з-за кордону, побачила в Україні вільну нішу й заснувала бренд купальників. Дівчина відразу зробила ставку на експорт продукту. «Стартового капіталу з власних заощаджень у мене на той час було небагато, і на запуск повноцінної лінії одягу, про яку я теж мріяла, не вистачало. Тому вирішила почати з купальників. Крім того, мене приваблювала сама естетика легкого одягу для відпочинку. Так я почала створювати пляжний одяг, у якому мені самій було б приємно з’явитися на тих же пляжах Франції чи Італії», – розповідає Еліна.

Фурнітуру й тканину бренд закуповує виключно в Європі, а в створенні моделей орієнтується на різні форми й вікові групи. Замовити купальним можна в Інстаграмі бренду. 

Bluebirds' Apparel

Фінансистка та маркетологиня Олександра Бречко й Олександра Чиж загорілися ідеєю створювати одяг і почали саме з купальників. За словами засновниць, їм хотілося, щоб бренд асоціювався з легкістю й гарно проведеним часом.

«Ми вирішили, що на деякий час зупинимося тільки на купальниках, тому що, як не дивно, саме цей одяг потребує в розробці та створенні найбільше часу. Ми намагаємося конструювати й розробляти моделі так, щоб було не тільки красиво, а ще й комфортно. Це дуже серйозний челендж для нас», – розповідають дівчата. Головний принцип бренду: купальник повинен бути модним і бездоганно сидіти на кожній фігурі, у ньому має бути комфортно як на суші, так й у воді.

Купити купальник можна через сайт, або ж замовити в Інстаграмі. 

Dari Co

Проєкт української дизайнерки Дар’ї Король, який був заснований у 2013 році.

«Я полюбила дизайн і зрозуміла, що хочу пов’язати з цим життя, коли побачила по телевізору показ resort collection Соні Рікель на Паризькому тижні моди у 1998. Моделі виходили на подіум в ефектних злитих і роздільних принтованих купальниках, дефілювали в шикарному одязі для пляжі й відпочинку. Мені тоді було 6 і я, немов під гіпнозом, розглядала моделей і одяг на них. Побачивши наскільки це красиво, модно, унікально, мені дуже захотілося якось самій створити щось подібне! А ще мені дуже сподобалася промова легендарної француженки Рікель, присвячена жінкам, вона говорила, що натхнення їй надають жінки» – ділиться Дар’я.

За словами засновниці, для бренду важливо створювати купальники для різних типів фігур, а також стильні і зрозумілі, щоб річ залишилася в гардеробі не один сезон.

Made In Zhmileva

Бренд заснувало подружжя Наталя й Ігор Кіфоруки. Вони надихнулися ідеєю, що відпочивати можна в будь-яку пору року, отже – і будь-коли отримувати задоволення. За словами засновників, їх надихає, коли вони бачать свої купальники на жінках у різних куточках світу.

Купальники виконані в мінімалістичному стилі, що робить їх актуальними в будь-який сезон. А речі, які поза часом – ціняться найбільше.

Текст

Анна Хаєцька

редакторка Wonderzine Україна

Обкладинка

Розповісти друзям
3 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.