Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СтильСім українських брендів, які створюють ідеальні брючні костюми

Сім українських брендів, які створюють ідеальні брючні костюми — Стиль на Wonderzine

Litkovskaya, JUL, Lake Studio

Брючний костюм вільного крою з піджаком із гіпертрофованою лінією плеча у цьому сезоні актуальний як ніколи. І, думаємо, він залишиться в наших гардеробах надовго, адже з ним можна експериментувати практично нескінченно. Скажімо, удень поєднувати з футболкою або шовковою блузою й лоферами на низькому ходу, а ввечері ‒ з туфлями-човниками.

У цьому випуску ми вирішили познайомити вас ближче з українськими брендами, які включають до своїх колекцій брючні костюми. Дизайнерки пояснили Wonderzine Україна, чому вважають такий костюм важливою складовою жіночого гардероба, та розповіли про процес створення речей.

Litkovskaya

Бренд Litkovskaya – створений українською дизайнеркою Лілією Літковською – існує понад десять років і весь цей час у своїх колекціях поєднує «жіноче» й «чоловіче», застосовуючи прийом «гри на контрасті» й так висвітлюючи дуальність людської натури.

«Коли я кажу про «чоловіче» та «жіноче» – маю на увазі за правилами конструкції одягу. Розділяти статі стилістично давно вже немає жодного сенсу, проте конструкція, деталі, виточки – посадка речей відрізняється, це варто враховувати.

А коли знаєш правила – набагато легше їх порушувати. Так і з’явилися наші костюми-двійки, в яких поєднувалися легкі матеріали та, наприклад, класична костюмна тканина чи гостра лінія плеча, яка нібито з’їжджає вниз», – розповідає Лілія Літковська.

Усі колекції бренду мають жіночі імена – на честь тих, чий шлях робив світ кращим. Були сезони, присвячені Фріді Кало, Марлен Дітріх, Соні Делоне та навіть Лорі Палмер. А колекція цього літа називається «Ра» – так звуть доньку Лілі, яка однією своєю появою шалено змінила все й для самої Лілі, і для всієї команди.

Бренд Litkovskaya велику увагу приділяє тканинам, закуповуючи їх в Італії, Японії з невеликих мануфактур і великих фабрик.

Останнім часом бренд працює з власною знахідкою й робить речі, зокрема костюми, з традиційних українських «доріжок» – полотен, що сплетені на ткацькому верстаті з перероблених шматочків старих речей, і залишків текстильної промисловості. «Так ми підтримуємо ремісничу традицію та робимо свій внесок у збереження світу, що нас оточує», – ділиться Лілія.

Marianna Senchina

Дизайнерка Маріанна Сенчина родом із Франківщини. Після навчання в Київському національному університеті технологій і дизайну вона вступила до італійського Marangoni Fashion Institute. Сенчина залишилася жити в Мілані, але виробництво базується в Україні, дизайнерка часто буває тут. Бізнес стартував із невеликого цеху із 12 осіб в Івано-Франківську. Зараз на бренд працюють близько 100 людей по всій Україні.

«Створюючи брючні костюми, я надихаюся такими іконами стилю як Б’янка Джаггер, Грейс Келлі, принцеса Діана», – розповідає Маріанна.

Lake Studio

Бренд Lake Studio давно відомий в Україні та за її межами. Над колекціями працюють Олеся Кононова та Анастасія Рябоконь. Особливу увагу дизайнерки приділяють архітектурному крою, деталям і переосмисленню жіночих силуетів. «Я завжди говорю, що жінки прагнуть рівності – зовні це проявляється також ‒ і часто купують чоловічі силуети. Ми створюємо костюми з урахуванням особливостей жіночої статури. Часто пропонуємо носити їх із романтичною шовковою блузою. Для нової колекції ми створили жіночий жакет за чоловічими лекалами, але зробили його у красивому м’якому грушевому кольорі й із тканини складної фактури, щоб урівноважити маскулінне висловлювання», – розповідає Анастасія Рябоконь.

Natalia Novitska

Молодий український бренд, заснований стилісткою зі Львова Наталею Новіцькою. Раніше Наталя займалася персональним стайлінгом у Лондоні, працювала стилісткою на фешн-зйомках в Україні й розробляла капсульні колекції для українських брендів упродовж декількох сезонів. А згодом вирішила заснувати власний бренд.

«У моїй теперішній колекції є багато костюмів – і це не данина моді. Саме у брючному костюмі зараз ми можемо бути жіночними й, разом із тим, сильними. Костюм найкраще відбиває роль жінки сьогодення, яка хоче й може бути незалежною, залишаючися разом із тим досить чуттєвою. У моїй колекції є навіть чоловічі костюми, які ми пропонуємо носити жінкам, і вони, чесно кажучи, мають найбільший попит! Оверсайз і розслаблена низька посадка штанів будуть актуальними ще багато сезонів, це як кросівки, які ввійшли в наше життя й залишися на всі модні сезони, адже найбільше відповідають духу сучасного світу», – розповідає дизайнерка.

Для виготовлення літніх костюмів використовують віскозу, а для сезону осінь ‒ зима – вовну італійського виробництва.

«Мої смак і бачення сформувалися в основному під впливом дідуся, який у часи мого дитинства носив костюми та капелюхи. Тоді я його не розуміла й не сприймала серйозно його слова про те, що власне в костюмі ти по-справжньому модний, що швидка мода проходить, а класика та стиль залишаються.

А ще великим натхненням завжди була й буде творчість Іва Сен-Лорана, його перші жіночі костюми та смокінги, те, як він бачив жінку!» – пояснює Наталя.

Elena Burenina

Дизайнерка Олена Буреніна представила свої перші колекції ще 2007 року, а вже через два роки пройшла стажування в лондонському Saint Martins College of Art and Design. За словами дизайнерки, найбільше вона любить працювати над верхнім одягом і костюмами.

«Брючний костюм – основа базового гардероба. Він доречний як на ділових переговорах, так і на світському заході. Першою інвестицією в хороший діловий образ повинен стати костюм, складові якого можна носити окремо. Якщо вся ваша гардеробна база включає предмети, які легко комбінуються між собою, вам вдасться з мінімальними зусиллями створювати десятки різних комплектів», – пояснює Буреніна.

JUL

Український масмаркет-бренд жіночого одягу, заснований стилісткою Юлією Логвін. Однією з головних ідей бренду є створення колекцій як повноцінного гардероба. Тобто всі створені речі мають легко поєднуватися між собою. Що, за словами засновниці, дуже важливо, адже основою колекцій бренду є саме базовий одяг.

«Костюми давно стали невіддільною частиною гардероба сучасної жінки. І я особисто дуже їх люблю. Вважаю, що для імплементації костюму в наші колекції я не потребую натхнення. Це те, що я часто одягаю сама. У пріоритеті для нашого бренду – тактильно приємні відчуття при виборі тканини. Як правило, це віскоза та вовна», – розповідає Юлія Логвін.

Nuances

У 2013 році бренд заснували сестри Анна та Катерина Махнівські. За словами дівчат, на той час в Україні були лише подіумні дизайнери й закордонні марки одягу. Тому, побачивши нішу у створенні українського середнього сегмента, вони взялися до справи. Брючні костюми регулярно входять до колекцій бренду. «Костюм – це закінчений образ: нема потреби продумувати інші деталі, їхню сумісність. Швидкість, у тому числі при виборі одягу, й універсальність для сучасної жінки надважливі. Вони надають відчуття сили, упевненості в тому, що ти можеш усе!».

Для пошиття костюмів бренд використовує шовк, бавовну, льон, вовну, за якими засновниці особисто їздять до Італії, оскільки вважають, що якість матеріалів – основа для створення виробу, в якому жінці буде комфортно.

Текст: 

Анна Хаєцька

редакторка Wonderzine Україна

Обкладинка: 

Jul

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.