Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СтильГамаки, пледи та світло: 8 українських брендів, із якими ваша оселя стане затишнішою

Гамаки, пледи та світло: 8 українських брендів, із якими ваша оселя стане затишнішою — Стиль на Wonderzine

Zv’yazani, Fild, Noom

Сидіти в чотирьох стінах не найкраще у світі заняття. І хоч скасувати карантин нам не під силу, ми можемо прикрасити й зробити затишнішою власну оселю, щоб переживати локдаун було комфортніше. Адже в оточенні красивих предметів інтер’єру ви будете почуватися більш натхненними та мотивованими.

Від килимів до підсвічників – розповідаємо про 8 українських брендів, які створюють унікальні речі, за допомогою яких можна зробити оселю затишнішою.

Zv’yazani

Бренд заснували Ольга Каретнікова-Котягіна й Наталя Осауленко. Своєю головною метою вони називають відродження українських традицій у сучасності, про що розповідають на інстаграм-сторінці бренда. Історія марки почалася з того, що Оля не могла знайти килим із цікавим дизайном для власного житла, а Наталя хотіла розширити власний бізнес.

В історії бренда, який існує вже більше трьох років, співпраця з Аліною Паш і колаборації з українськими ілюстраторками та художницями. Ольга розповідає, що на створення одного килима йде від трьох тижнів до трьох місяців, адже виготовляють їх вручну, використовуючи натуральні матеріали. Майстерні знаходяться в Карпатах і Києві. Ціни варіюються від 100 євро за доріжку з гуцульським візерунком до 3 000 євро за великі килими.

Teplo

Важко уявити затишну оселю без запаленої аромасвічки. Teplo – один із фаворитів серед українських виробників парфумованих свічок. На рахунку бренда чотири колекції, колаборація з Тіною Кароль і власна кав’ярня-магазин, яку відкрили минулого року. На сайті Teplo – велике різноманіття виробів: від свічок-листівок зі зворушливими написами до класичних квіткових і пряних ароматів. Усі свічки виготовлені з натурального соєвого воску, який імпортують з Великої Британії. Він не містить токсинів і підходить людям, які мають алергію на продукти бджолиної життєдіяльності, а також вегетаріанцям і веганам. Ціни стартують від 500 гривень

Fild

Бренд предметного дизайну Fild заснований у 2014 році подружжям Деном і Катериною Вахрамєєвими. Основний напрям бренда – виготовлення меблів і предметів інтер’єру в стилі функціонального мінімалізму. Речі від Fild впізнавані за лаконічним дизайном і пастельною кольоровою гамою. У 2017-му Fild брав участь на Stockholm Furniture & Light Fair і став першим українським брендом, представленим на виставці. На сайті Fild є столики (160–170 євро), гачки для одягу (30–35 євро), полиці (80–110 євро) та лампи з ергономічним дизайном (120 євро).

Gunia Project

Скатертина, навіяна іконами з Покуття та Буковини, форма для куті, хустки на голову в бабусиному стилі. Натхненний стародавньою українською культурою бренд Gunia Project заснований дизайнеркою Наталею Каменською та ілюстраторкою й артдиректоркою Марією Гаврилюк. Назва бренда пішла від традиційного гуцульського одягу – гуні – виготовленого вручну з овечої вовни. Ми радимо придивитися до керамічних виробів бренда. Кожна тарілка, цукорниця або глечик розписані вручну, тож усі товари унікальні й стануть справжньою прикрасою вашої оселі. Щодо вартості, то соєва свічка обійдеться в 1 300 гривень, хустка – у 2 500 гривень. Ціни на кераміку стартують від 950 гривень.

Ohaina

Якщо ви шукаєте ідеальний м’який в’язаний плед, придивіться до асортименту Ohaina. Концепція бренда відповідає його назві: найзатишніші товари з охайним мінімалістичним дизайном виготовляють уже більше семи років. На сайті Ohaina можна знайти наволочки для подушок на гудзиках (450 гривень), хендмейд гамаки (9 500 гривень), які чудово підійдуть для економії місця в невеликому приміщенні, і надзвичайно милі в’язані чохли для чашок (65 гривень). Тож до питання тепла бренд підходить дуже серйозно.

Noom

Ще один спосіб оновити інтер’єр – додати дизайнерські товари. Нехай навіть це буде ваза в стилі суперматизму, яким надихається український бренд Noom. Або ж чому б не замінити звичайний стілець на яскраво-блакитний пуф з геометричним дизайном? Noom заснували три роки тому дизайнери Катерина Соколова й Аркадій Вартанов. Незважаючи на молодий вік, бренд уже був представлений на міжнародній виставці інтер’єру Maison & Object у Парижі.

Більшість виробів виготовляють з металу в майстерні в Україні. На сайті Noom можна також знайти естетичні вази (орієнтовно 400 євро), названі на честь художників-авангардистів, стільці від 750 євро та світильники за 650 євро. Той випадок, коли кожний виріб виглядає як повноцінний артоб’єкт.

Home Me

Підприємиця Саша Дергоусова заснувала Home Me у 2016 році. Це не перший успішний проєкт Саші: вона володіє весільним агентством і веде курс, присвячений внутрішній гармонії. Засновниця переконана, що важливою складовою нашого щастя є саме домашній комфорт. Про це й розповідає бренд Home Me. Для виготовлення білизни використовуються вовна, французький льон і бавовна. На сайті бренда можна придбати багато приємностей для створення затишної атмосфери: від комплекту постільної білизни за 5 000 гривень, пледу за 3 000 гривень або маски для сну за 200 гривень.

Kononenko ID

Юлія Кононенко й Артем Кравченко заснували Kononenko Industrial Design у 2012 році, а в 2015-му студія відкрила філіал у Польщі. Тут можна знайти постільну білизну в стилі бохо, хендмейд килими з технікою акварелі, компактні крісла, горщики для кімнатних рослин і ще багато речей, які зроблять атмосферу вдома приємнішою. Любов до затишку простежується навіть у назвах виробів на сайті: «Зорі», «Затишне листя», «Жовте літо», «Дотик» – і ще багато назв, від яких хочеться ближче роздивитися кожен дизайн. Ціни на дизайнерські меблі варіюються від 2 500 гривень за стілець і 5 500 гривень за крісло.

Текст:

Анастасія Матрунич

Обкладинка:

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.